Suomalais-saksalainen perheyrityksemme

Perustettu Perniössä 1986

Kaikki hyvä vuoteeseen

Aloitimme Perniössä vuonna 1986 ja Matri-nimen lisäksi toimimme nykyään monissa maissa myös FENNOBED-nimellä. Mielestämme täydellinen sänky on kodin tärkein paikka. Matri-vuoteet valmistetaan omassa tehtaassamme yksinomaan eurooppalaisista, sertifioiduista materiaaleista, sillä haluamme pitää huolta meidän kaikkien terveydestä ja luonnosta.

Saksalainen kuluttajajärjestö Stiftung Warentest palkitsi sänkymme "Terveys ja ympäristö" -sarjan parhaana. Syksen 2016 testissä Aurea-vuoteemme oli testivoittaja ja sai erityistä kiitosta kestävyydestään, Ihmiset ovat erilaisia, joten haluamme tarjota sänkymme kaiken kokoisina ja näköisinä. Kaikkea hyvää valitsemaasi vuoteeseen.

Saammeko esitellä perheemme

Matri-portraits16245 web

Anja Lehtonen

perustivat Matri-Kalusteet Oy:n.
Matri-portraits16233 web

Martti Lehtonen

on toinen perustajista, Matrin puuhamies ja sielu.
Matri-portraits16193 web

Kalle Lehtonen

huolehtii Matri-tehtaan toiminnasta. Kalle on Anjan ja Martin poika.
Matri-portraits16173 web

Elli Lehnhoff

on Matrin designer sekä Anjan ja Martin tytär.
Matri-portraits16307 web

Andreas Lehnhoff

on Matrin designer ja Ellin mies. Andreas vastaa myös Fennobedin toiminnasta.

Kun kaikki haluavat nukkua vuoteessasi

Matri History-1986

Jos tekee itselleen täydellisen kalusteen, joutuu tekemään saman tuhansille muillekin. Tämän totesi perniöläinen tehdastyöläinen Martti Lehtonen vaimonsa Anjan kera vuonna 1986 nikkaroituaan muutamia kalusteita heidän kotitaloonsa. Päivätyö vaihtui pian yrittäjyydeksi puoliväkisin – menestys pääsi yllättämään. Heidän lapsensa Elli ja Kalle kasvoivat yhtä matkaa Matri-huonekalupajan kanssa.

Ompelu

Elli lähti opiskelemaan huonekalumuotoilua ja tapasi Saksassa vaihto-oppilaana ollessaan Andreas Lehnhoffin, teollisen muotoilijan, joka rakasti käytännöllistä toimivuutta korostavaa bauhaus-tyyliä – niin ja Elliä. Anja ja Martti viettivät puolestaan aikaa Espanjassa, eivätkä saattaneet olla huomaamatta, että paikallisissa sängyissä oli toivomisen varaa. Eihän niihin pitempi ihminen kunnolla edes mahtunut. He päättivät lahjoittaa maailmalle täydellisen sängyn. Koska perheessä oli nyt kaksi nuorta muotoilijaa, Anja ja Martti pyysivät heitä suunnittelemaan ihanan, ympäristöystävällisen, terveyttä tukevan ja kohtuuhintaisen vuoteen.

matri tarimamme kuva3

Pelkkään suunnittelutyöhön kului kaksi vuotta, mutta toisaalta sängystä tuli sen verran upea, että pian tuhannet suomalaiset, saksalaiset ja tietysti espanjalaiset halusivat samanlaisen. Ellin veli Kalle Lehtonen perusti Matri-sänkytehtaan Viroon. Näin sohva sai luovuttaa roolinsa kodin sydämenä Matri-sängylle. Hyppää sekaan.

25 liikettä, 6 maassa

Matri-sänkyjä myydään yhteensä 25 liikkeessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Maltalla ja Espanjassa. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat luotettavia ja vastuuntuntoisia yrittäjiä, jotka toimivat Lehtosten ja Lehnhoffien perheyrityksen filosofian hengessä. Tervetuloa käymään!

Tule käymään myymälässämme

Matri-systeemi

Neljä ominaisuutta, jotka tekevät Matri-vuoteesta merkittävän:

Pitkä käyttöikä
Ylivoimainen ergonomia ja mukavuus
Laadukkaiden materiaalien käyttö
Personoitava huippudesign

Ilman niitä, on mielestämme mahdotonta luoda täydellistä vuodetta.

Valkoiset vuoteet

Niitä rakastetaan. Sillä valkeus, joka säilyy
vuoteessa vuodesta toiseen, on yksi laadun
merkki. Valkoinen sänky on myös näyttävä,
valoa tuova klassikko.

Tutustu vuoteisiimme

Somistetut vuoteet

Samat luottovuoteet saa kymmenissä muissakin
sävyissä. Mielestämme huippudesigninkin on
oltava personoitavissa.

Tutustu vuodesomisteisiimme