Laatu ja materiaalit

 

Me panostamme erityisesti laatuun ja puhtaisiin materiaaleihin. Siksi runkosänkymme ja sijauspatjamme tehdään käsityönä korkealaatuisista eurooppalaisista raaka-aineista, jotka takaavat terveellisen nukkumisympäristön ja pitkän käyttöiän.

10 vuoden takuu

Saksalaisen kuluttajajärjestön Stiftung Warentestin vuoden 2016 testissä Aurea-vuoteemme oli testivoittaja ja sai erityistä kiitosta sen kestävyydestä. Mielestämme vuoteen on palveltava vähintään vuosikymmen ajan. Siksi annamme jousitukselle ja rungolle aina 10 vuoden kestävyystakuun. Vastuullinen tuotantomme on laatu- ja ympäristösertifioitu.

Tutkitut ja turvalliset materiaalit

Laadukkaat materiaalit ovat meille sydämen asia sekä avain ylivoimaiseen mukavuuteen ja pitkään käyttöikään. Tutustu alla materiaaleihin, joista Matri-vuoteet on tehty.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lateksi ja juutti-lateksi

Lateksi on kestävä, erittäin joustava ja muotonsa pitävä materiaali. Matri-vuoteiden vaakapinnoissa ja sijauspatjoissa käytetty lateksi tuntuu ihanan pehmeältä. Samanaikaisesti se tukee vartaloa ihanteellisesti. Rei’ityksen ansiosta patja tuulettuu ja säätelee hyvin kosteutta. Lateksi on lisäksi erittäin hygieeninen ja antibakteerinen materiaali. Käyttämämme lateksi ja juutti-lateksi täyttää sekä Öko-Tex Standard 100 että euroLatex Eco -standardien vaatimukset. Dunlop-menetelmällä Hollannissa valmistettu lateksi on synteettisen ja luonnonkumin sekoitus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talalay-lateksi

Talalay-lateksin valmistusmenetelmä on tavalliseen lateksiin verrattuna huomattavasti monimutkaisempaa ja lopputulos on vertaansa vailla: kuohkea ja ilmava, avoimen solurakenteen omaava huippuhengittävä materiaali, joka kannattelee vartaloa ihanteellisella tavalla. Käytämme Talalay-lateksia Mio+ sijauspatjassa, jolloin vuoteeseen saadaan ylellinen pintapehmeys. Talalay-lateksi sopii erinomaisesti myös allergikoille, sillä pölypunkit eivät pysty kiinnittymään Talalayn avoimeen rakenteeseen. Talalay-lateksi on Öko-Tex sertifioitu ja valmistettu Hollannissa.

Matri_wood

Havupuu

Matri-vuoteiden runko ja sälepohja on hitaasti kasvanutta sydänpuuta, joka on peräisin sertifioiduista kestävän kehityksen metsistä (FSC-sertifiointi). Rungon umpipuisia osia ei liimata, vaan ne kiinnitetään toisiinsa ruuveilla tai nauloilla ja tappiliitoksilla. Tuloksena on äänetön runko, joka on kestävyydeltään huippuluokkaa. Puun alkuperämaa on Viro.

kylmavaahtomuovi

Kylmävaahtomuovi

Matri-sängyissä käytämme vaahtomuovia pelkästään reunapehmuisteissa tukemaan patjan ja sängyn rakennetta. Me käytämme yksinomaan ensiluokkaista, Öko-Tex sertifioitua vaahtomuovia ilman myrkyllisiä palosuojausaineita.

Villa

Käyttämämme villa on puhdasta uutta lampaanvillaa, joka on vanuttumisen ehkäisemiseksi lämpösidottua. Villa kuljettaa pois kosteuden ja on miellyttävä, luonnollisen lämmin materiaali. Maxi-sijauspatjassa oleva villakerros mukautuu käytössä vartaloa myötäileväksi.

Pussijousitus

Jousen tynnyrimäisen muotoilun ansiosta sen ala- ja yläosa joustavat hyvin ja sen tukivoima kasvaa jousen keskikohtaa lähestyttäessä. Matri-vuoteiden pussijousitus takaa miellyttävän ja tasaisen nukkumamukavuuden makuuasennosta riippumatta. Matrin pussijouset on valmistettu Saksassa karkaistusta teräksestä ja niillä on Öko-Tex Standard sertifiointi.

Matri_bonnell

Bonnell-jousitus

Tämä jousitusjärjestelmien klassikko on kestävä ja hyväksi havaittu jousitusjärjestelmä, joka antaa jämäkän tuen. Bonnell-jousia käytetään Matri-vuoteiden alajousituksessa. Niiden tehtävänä on tukea yläjousituksen pussijousistoa ja pidentää jousitusliikettä niin, että patja pystyy parhaiten myötäilemään vartalon linjoja. Käyttämämme Bonnell-jousitus on valmistettu Saksassa ja sillä on Öko-Tex sertifiointi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SoftSurface-jousitus

Uudenlainen SoftSurface-pintajousitus tehostaa patjan progressiivista jousto-ominaisuutta. Se toimii kuin iskunvaimennin joustaen alussa pehmeästi ja herkästi, mutta jousen keskikohtaan kohdistuvan paineen lisääntyessä tukivaikutus kasvaa. Tämän jousituksen ominaisuuksiin kuuluu houkutteleva pehmeys, kehoa myötäilevä tuki yhdistettynä kuormitusta keventävään, erinomaiseen joustoon.

Petauspatja

Päälliskankaat

Matri-vuoteet ovat verhoiltu tikatulla puuvilla-polyesterikankaalla ja nukkumapinnat joustavalla polyesterikankaalla, jotka ovat vesipestävissä. Sekä patjan että sijauspatjan päällinen on irrotettavissa. Sijauspatjan päällisessä on ympäriommeltu vetoketju, joten sen voi jakaa kahteen osaan ja pestä kotikoneessa pesuohjeita noudattaen. Käyttämämme kankaat valmistetaan Belgiassa ja ne omaavat Öko-Tex Standard sertifikaatin.

hilja

Päälliskangas Hilja

Hilja-vuodesarjan tuotteet ovat verhoiltu tikatulla luomupuuvillalla ja nukkumapinnat joustavalla 100% luomupuuvillalla. Pehmeä ja joustava kangas on puuvillaneulosta, joka omaa GOTS- ja Öko-Tex Standard sertifikaatit. Luomupuuvilla on kasvatettu ilman myrkyllisiä torjunta-aineita ja geeniteknologiaa, ja sen ympäristöön kohdistuva kuormitus on pienempi kuin tavallisen puuvillan. Hilja-patjan ja sijauspatjan päälliset ovat irroitettavat ja vesipestävät. Suosittelemme käyttämään mietoa, ekologista pesuainetta ilman valkaisuaineita sekä alhaista lämpötilaa. Kangas on valmistettu Hollannissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verhoilukankaat

Käytämme päätyjen ja helmalakanoiden verhoiluun korkealuokkaisia, antistaattisia luonnonmateriaaleja kuten puuvillaa ja pellavaa. Suosittelemme näihin irtopäällisiin kutistumisen takia kuivapesua. Loppukesästä 2017 alkaen ostamme Alaskan ja Caleidon sanforisoituina (eli kutistuvuus on minimoitu), siirtymävaiheen jälkeen päälliset ovat periaatteessa vesipestävissä alhaisissa lämpötiloissa. Pesu kotikoneessa voi kuitenkin aiheuttaa pesuraitoja. Stella, Caleido ja Alaska on valmistettu Italiassa. Pellavakankaamme Lino on esipesty ja valmistettu Espanjassa. Kaikki kankaat ovat Öko-Tex sertifioituja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kookoskuitu-luonnonkumi

Hilja-vuoteiden reunapehmusteissa ja pintatukena käytämämme kookoskuitu on vahvaa ja taipuisaa ja se on erinomainen kosteudenpoistaja. Kookoskuitu kestää korkeaakin kosteutta ilman, että se homehtuisi – näin ollen se on erinomainen materiaali patjarakenteissa. Käyttämämme kookoskuitu on teollisuuden ylijäämätuote. Kookoskuitu on sidottu levymäiseksi luonnonkumin avulla. Materiaali on Öko-Tex Standard ja QUL-sertifioitu (saksalainen sertifiointi ”Qualitetsverband Umweltträgliche Latexmatratzen”). Valmistettu Hollannissa.

Valmistus ja vastuullisuus

 

Olemme asettaneet itsellemme ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä edistäviä tavoitteita, joita pyrimme jatkuvasti päivittämään. Moderni, vuonna 2014 rakennettu tehtaamme sijaitsee Viron Pärnussa. Käytämme tehtaamme lämmitykseen ainoastaan uusiutuvaa energiaa. Panostimme uutta tehdasta rakentaessamme energiatehokkuuteen ja kierrätämme kaikki pakkausmateriaalit.

Valmistusprosessissa ei käytetä lainkaan komponenttiliimoja eikä muita kemiallisia aineita – näin suojelemme luontoa ja huolehdimme sekä asiakkaidemme että työntekijöidemme terveydestä. Saksalaisen kuluttajajärjestön testissä olemme muun muassa voittaneet sarjassa “Ympäristö ja terveys“. Olemme siitä aika ylpeitä, sillä myrkyt eivät mielestämme kuulu kodin tärkeimpään huonekaluun!

 

30 vuotta käsityötä

 

Jokainen Matri-sänky valmistetaan omassa tehtaassamme 30 vuoden käsityökokemuksen ja muotoiluperinteen pohjalta. Näin asiakkaamme voivat luottaa siihen, että niin sänkyjen materiaalit kuin tuotanto vastaavat aina samoja korkeita laatuvaatimuksia.

Me käytämme yksinomaan luonnonmukaisia, valvottuja ja sertifioituja raaka-aineita, koska olemme sitoutuneet säästämään ympäristöä ja edistämään asiakkaidemme terveyttä ja hyvinvointia. Käytössämme on ISO 9001-sertifioitu laatujärjestelmä ja ISO 14001 ympäristöjärjestelmä.

 

Updating…
  • Ostoskori on tyhjä.