Kvalitet och garanti

Naturlig kvalitet

Vi fäster särskild vikt vid kvalitet och rena material. Därför är våra ramsängar och bäddmadrasser handgjorda av europeiska råvaror av hög kvalitet som garanterar en hälsosam sovmiljö och en lång livslängd.

10 års garanti är lätt att ge

I testet Stiftung Warentest som genomfördes av tyska konsumentverket år 2016 blev vår säng Aurea testvinnare och fick särskilt berömd för sin hållbarhet. Vi tror att sängen håller i minst tio år. Därför ger vi 10 års hållbarhetsgaranti på fjädringen och ramen. Vår ansvarsfulla produktion är kvalitets- och miljöcertifierad.

Material

Naturmaterial och kvalitetscertifieringar

Material av hög kvalitet är en hjärtefråga för oss och hemligheten bakom överlägsen komfort och lång livslängd.
Nedan kan du läsa mer om materialen som används i Matri-sängarna.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Latex och jute latex

Latex är ett slitstarkt, mycket flexibelt och formbart material. Den latex som används på sidorna och i bäddmadrassena är underbart mjuk. Samtidigt ger den kroppen perfekt stöd. Tack vare perforeringen är madrassen ventilerande och reglerar fukten. Latex är också ett mycket hygieniskt och antibakteriellt material. Den latex- och jutelatex vi använder uppfyller både Öko-Tex Standard 100 och EuroLatex Eco-standarderna. Latexen, som framställs enligt Dunlop-metoden i Nederländerna, är en blandning av syntetiskt gummi och naturgummi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talalay latex

Talalay-latex är mycket mer komplicerad att framställa än vanlig latex och resultatet är oöverträffat: ett fluffigt och luftigt ventilerande material med öppen cellstruktur som ger kroppen perfekt stöd. Vi använder Talalay-latex i Mio +-bäddmadrassen, vilket ger sängen en lyxigt mjuk yta. Talalay-latex är också idealisk för allergiker, eftersom kvalster inte kan fästa på den öppna strukturen. Talalay-latexen är Öko-Tex certifierad och tillverkas i Nederländerna.

Matri_wood

Barrträd

Ramen och ribbotten i Matri-sängarna är tillverkade i långsamt växande kärnved från hållbarhetscertifierade skogar (FSC-certifiering). Ramens delar i massivt trä är inte limmade utan fästa med skruvar eller spikar och tappfogar. Det ger en ljudlös stomme som har en överlägsen hållbarhet. Träets ursprungsland är Estland.

kylmavaahtomuovi

Kallskum

I Matri-sängarna använder vi endast skumplast i stoppningen i sänggaveln för att ge stöd åt madrassen och konstruktionen. Vi använder enbart Öko-Tex-certifierad skumplast av högsta kvalitet utan giftiga brandskyddsmedel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ull

Den ull vi använder är ren ny fårull, som är termiskt behandlad för att förhindra att den töjs utr. Ullentransporterar bort fukt och är ett behagligt och naturligt varmt material. Ullskiktet i Maxi-bäddmadrassen anpassar sig till kroppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pocketfjädringssystem

Tack vare den pocketformade designen på fjädern är den nedre och övre delen elastiska och stödförmågan ökar ju längre in mot mitten på fjädern man kommer. Pocketfjädringen i Matri-sängarna ger en behaglig och jämn sömn oberoende av kroppsposition. Fjädrarna är tillverkade av härdat stål i Tyskland och har Öko-Tex Standard-certifiering.

Matri_bonnell

Bonell-fjädringssystem

Detta klassiska fjädringssystem är ett hållbart och välbeprövat fjädringssystem som ger ett kraftigt stöd. Bonnell-fjädrarna används i den nedre fjädringen iv Matri-sängarna. Deras funktion är att ge stöd åt pocketfjädringssystemet i den övre fjädringen och att förlänga fjädringsrörelsen så att madrassen på bästa sätt anpassar sig till kroppens konturer. Dett Bonell-fjädringssystem vi använder är tillverkat i Tyskland och har Öko-Tex-certifiering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SoftSurface-fjädringssystem

Ny typ av SoftSurface-fjädringssystem som förbättrar madrassens progressiva elasticitet. Det fungerar som en stötdämpare som i början ger en mjukt och försiktig fjädring, men som med ökat tryck i mitten ger en kraftigare stödeffekt. Fjädringen är härligt mjuk och ger stöd anpassat till kroppens konturer i kombination med en utmärkt elasticitet som minskar belastningen.

matri_sijauspatjat_3

Överdragstyg

Matri-sängarna har överdrag i bomullsväv-polyesterväv och sovytor i elastiskt polyestertyg som kan vattentvättas. Både madrassen och bäddmadrassen är avtagbara. Överdelen av bäddmadrassen har en genomgående dragkedja så att den kan delas i två delar och tvättas i maskin hemma enligt tvättanvisningarna. De tyger vi använder tillverkas i Belgien och har Öko-Tex-Standard-certifiering.

hilja

Överdragstyg Hilja

Produkterna i bäddserien Hilja har överdrag i ekologisk bomullsväv och sovytor i elastisk 100 % ekologisk bomull. Det mjuka och elastiska tyget är tillverkat av bomullsväv som är certifierad enligt GOTS- och Öko-Tex-standarderna. Ekologisk bomull odlas utan giftiga bekämpningsmedel och genteknik, och har mindre miljöpåverkan än vanlig bomull. Överdraget på Hilja-madrassen och bäddmadrassen är avtagbart och tål vattentvätt. Vi rekommenderar ett milt, ekologiskt tvättmedel utan blekmedel och låg temperatur. Tyget är tillverkat i Nederländerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyg i sänggavlar och sängkappor

Vi använder högkvalitativa, antistatiska naturmaterial som bomull och linne i sänggavlar och sängkappor. Då dessa material kan krympa rekommenderar vi kemtvätt. Sedan slutet av sommaren 2017 köper vi in tygen Alaska och Caleido (med minimal krympning), och efter övergången är klädseln i princip vattenbeständig vid låga temperaturer. Tvätt i maskin hemma kan dock orsaka tvättränder. Stella, Caleido och Alaska tillverkas i Italien. Vårt linntyg Lino är förtvättat och är tillverkat i Spanien. Alla tyger är Öko-Tex-certifierade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokosfiber-naturgummi

De kokosfibermaterial vi använder i kantstoppningen och till stöd för ytan på Hilja-sängarna är starkt och flexibelt och transporterar bort fukt. Kokosfiber tål hög luftfuktighet utan att mögla – det gör det till ett utmärkt material i madrasskonstruktioner. Det kokosfiber vi använder är en överskottsprodukt från industrin. Kokosfibern binds med naturgummi. Materialet är Eco-Tex Standard- och QUL-certifierat (tyska Qualitetsverband Umweltträgliche Latexmatratzen). Tillverkad i Nederländerna.

Tillverkning och ansvarighet

Vi har satt upp mål för miljöbesparing och hållbar utveckling som vi försöker uppdatera kontinuerligt. Vår moderna fabrik, byggd 2014, ligger i Pärnu i Estland. Vi använder endast förnybar energi för uppvärmning på vår anläggning. När vi byggde en ny anläggning satsade vi energieffektivitet och vi återvinner alla förpackningsmaterial.

Varken lim eller andra kemiska ämnen används i tillverkningsprocessen– på det sättet värnar vi om naturen och våra kunders och medarbetares hälsa. I tyska konsumentverkets test har vi bland annat vunnit i serien ”Miljö och hälsa”. Vi är väldigt stolta över det eftersom vi inte tror att gifter inte är något som hör hemma i en av hemmets viktigaste möbler!

30 år av hantverk

Varje Matri-säng tillverkas i vår egen fabrik med 30 års hantverkserfarenhet och designtradition i ryggen. Därför kan våra kunder lita på att både materialet i och produktionen av sängarna alltid uppfyller samma höga kvalitetsstandarder. Vi använder endast naturenliga, kontrollerade och certifierade råvaror eftersom vi har ett åtagande om att bevara miljön och främja våra kunders hälsa och välbefinnande. Vi har ett ISO 9001-certifierat kvalitetsledningssystem och ett ISO 14001-certifierat miljöledningssystem.

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.