Kvalite och garanti

 

Naturkvalitet

Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt kvalité och rent material. Det är därför våra ramsängar och bäddmadrasser är handgjorda av högkvalitativa europeiska råvaror som garanterar en hälsosam sovmiljö och en lång brukstid.

10 års garanti är lätt att ge

I 2016-testet vid Stiftung Warentest av tyska konsumentförbundet var vår Aurea-säng en testvinnare och blev särskilt berömd för sin hållbarhet. Vi tror att sängen ska serveras i minst ett decennium. Därför ger vi för fjädringen och ramen en 10-årig hållbarhetsgaranti. Vår ansvariga produktion är kvalitets- och miljöcertifierad.

Material

 

Naturmaterial och kvalitetscertifieringar

Högkvalitativa material är en fråga om hjärtat och nyckeln till överlägsen komfort och lång brukstid.
Kolla in materialen nedan för Matri-sängar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Latex och jute latex

Latex är ett slitstarkt, mycket flexibelt och formbart material. Den latex som används i horisontella och madrass matrons är underbart mjuk. Samtidigt stöder den kroppen perfekt. Tack vare perforeringen ventileras och reglerar madrassen fukten. Latex är också ett mycket hygieniskt och antibakteriellt material. Den latex- och jutelatex vi använder uppfyller både Öko-Tex Standard 100 och EuroLatex Eco-standarderna. Dunlop-metoden i Nederländerna är en syntetisk och naturlig gummiblandning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talalay latex

Talalays latex är mycket mer komplicerat än vanlig latex och resultatet är oöverträffat: en trubbig och luftig, andningsbar cellcell med öppen cell som stöder kroppen på ett idealiskt sätt. Vi använder Talalay latex i Mio + madrassplattan, vilket ger sängen en lyxig yta jämnhet. Talalay latex är också idealisk för allergiker, eftersom dammkornen inte kan fästa vid Talalays öppna struktur. Talalay latex är Öko-Tex certifierad och tillverkas i Nederländerna.

Matri_wood

Barrträd

Matri sängar ram och lister baserar långsamt växthus från certifierade skogsbruksskogar (FSC Certification). Ramens styva delar är inte limmade, de är fästa med skruvar eller naglar och stiftkopplingar. Resultatet är en tyst kropp som har överlägsen hållbarhet. Skogslandet är Estland.

kylmavaahtomuovi

Kallskum

I matrisbäddar använder vi skumplast i kantstödet endast för att stödja madrassen och sängstrukturen. Vi använder endast premiumkvalitet Öko-Tex certifierat skum utan giftiga brandskyddsmedel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ylle

Den ull vi använder är ren ny fårull, som är värme bindad för att förhindra vågor. Villan utför fukt och är ett trevligt, naturligt varmt material. Ullskiktet i Maxi madrassplattan anpassar sig till den anpassade kroppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pocketfjädringssystem

På grund av den fjäderformade designen på fjädern, böjer den nedre och övre delen sig väl och dess stöd kraft ökar när fjäderns mitt närmar sig. Matri bäddsfjädring ger en bekväm och jämn sömnkomfort, oavsett liggande läge. De matrika fjädrarna är gjorda av härdat stål i Tyskland och har Öko-Tex Standard certifiering.

Matri_bonnell

Bonell-fjädringssystem

Detta klassiska fjädringssystem är ett hållbart och väl forskat fjädringssystem som ger ett robust stöd. Bonnell fjädrarna används i den nedre suspensionen av matri-bäddarna. Deras funktion är att stödja den övre upphängnings pocketfjädringssystem och att förlänga upphängningsrörelsen så att madrassen passar bäst för att anpassa kroppslinjerna. Den Bonell-fjädringssystem vi använder tillverkas i Tyskland och har Öko-Tex-certifiering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SoftSurface-fjädringssystem

En ny typ av SoftSurface-ytfjäder förbättrar madrassens progressiva elasticitet. Det fungerar som en stötdämpare med mjukstart och mjukstart i början, men med ökat tryck på vårens mitt ökar stödeffekten. Funktionerna i denna upphängning innefattar ett attraktivt mjukt, kroppsreaktivt stöd kombinerat med en belastningsstramning, utmärkt elasticitet.

matri_sijauspatjat_3

Upptäckta material

Matri sängar är stoppade med bomullsväv polyesterväv och sov ytor i flexibelt polyestertyg som är vattentåliga. Både madrassen och madrasslocket är avtagbara. Överdelen av madrassplattan har dragkedja med dragkedja, så att den kan delas upp i två delar och tvättas på hushållet enligt tvätt instruktionerna. Tygerna vi använder tillverkas i Belgien och har Öko-Tex Standard certifikatet.

hilja

Upptäckta material Hilja

Hilja ärmlösa produkter är stoppade med ekologiska bomulls- och sov ytor med en flexibel 100% ekologisk bomull. Det mjuka och flexibla tyget är tillverkat av bomullsknut som har GOTS och Öko-Tex Standard certifieringar. Ekologisk bomull odlas utan giftiga bekämpningsmedel och genteknik, och dess miljöpåverkan är lägre än vanlig bomull. Siden madrass och madrasskydd är avtagbara och vattentäta. Vi rekommenderar att använda ett milt, ekologiskt rengöringsmedel utan blekmedel och låga temperaturer. Tyget är gjord i Nederländerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyg för stoppade sänggavlar och sängkappor

Vi använder högkvalitativa, antistatiska naturmaterial som bomull och linne för sänggavlar och sängkappor. Vi rekommenderar kemtvätt för dessa krympfyllningar. I slutet av sommaren 2017 köper vi Alaska och Kaleid sanitär (dvs krympningen minimeras), efter övergången är överdelarna i grunden vattenbeständiga vid låga temperaturer. Men tvättning av hemmamaskinen kan orsaka tårar. Stella, Caleido och Alaska tillverkas i Italien. Vårt linne Lino är förtvättat och tillverkat i Spanien. Alla tyger är certifierade Öko-Tex.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokosfiber-naturgummi

Den kokosfiber vi använder på kantkuddarna och ytan på Hilja sängarna är stark och flexibel och är en utmärkt avfuktare. Kokosfibrer kan tåla hög luftfuktighet utan att ha bäras – det är därför ett utmärkt material i madrasstrukturer. Det kokosgarn vi använder är en industriell överskottsprodukt. Kokosfibrer är bundna med naturgummi. Materialet är Eco-Tex Standard och QUL Certified (German Qualitetsverband Umweltträgliche Latexmatratzen). Tillverkad i Nederländerna.

Tillverkning och ansvarighet

 

Vi har ställt oss miljövänliga och hållbara utvecklingsmål som vi ständigt försöker uppdatera. Vår moderna fabrik, byggd 2014, ligger i Estlands Pärnu. Vi använder endast förnybar energi för vår anläggning för uppvärmning. Vi satsade på en ny anläggning när vi byggde energieffektivitet och återvinning av alla förpackningsmaterial.

Tillverkningsprocessen använder inte lim eller andra kemiska ämnen – så vi skyddar naturen och tar hand om våra kunders och våra anställdas hälsa. I det tyska konsumentförbundets test har vi bland annat vunnit serien ”Miljö och hälsa”. Vi är stolta över det eftersom vi inte tror att gifterna är en del av hemmets viktigaste möbler!

30 år av hantverk

Varje Matri-säng tillverkas i vår egen fabrik på grundval av 30 års hantverkserfarenhet och designtradition. På så sätt kan våra kunder räkna med att sängkläder och produktion alltid uppfyller samma höga kvalitetsstandarder. Vi använder endast organiska, kontrollerade och certifierade råvaror eftersom vi är engagerade i att rädda miljön och främja våra kunders hälsa och välbefinnande. Vi har ISO 9001 certifierat kvalitetshanteringssystem och ISO 14001 miljöledningssystem.