Allt gott till sängen

 

Vi började i Perniö 1986 och utöver namnet Matri är vi även verksamma i många länder med namnet FENNOBED. Vi anser att en perfekt säng är hemmets viktiga plats. Matri-sängarna tillverkas i vår egen fabrik och endast i europeiska, certifierade material eftersom vi vill månar om allas vår hälsa och naturen.

I 2016-testet vid Stiftung Warentest av tyska konsumentförbundet var vår Aurea-säng en testvinnare och blev särskilt berömd för sin hållbarhet. Vi tror att sängen ska serveras i minst ett decennium. Därför ger vi för fjädringen och ramen en 10-årig hållbarhetsgaranti. Vår ansvariga produktion är kvalitets- och miljöcertifierad.

Låt oss presentera vår familj

 

Anja Lehtonen

 

grundade Matri-Kalusteet Oy tillsammans Martti Lehtonen.

 

Martti Lehtonen

 

är den andra grundaren, Matris allt-i-allo och själ.

 

Kalle Lehtonen

 

ansvarar för Matri-fabrikens verksamhet. Kalle är Anjas och Marttis son.

 

Elli Lehnhoff

 

är Matris designer samt Anjas och Marttis dotter.

 

Andreas Lehnhoff

 

är Matris designer och Ellis make. Andreas ansvarar även för Fennobeds verksamhet.

 

Matris koncept

 

Matri-systemet

 

Fyra egenskaper som gör Matri-sängen enastående:/p>

Lång livslängd
Överträffad ergonomi och komfort
Användning av högklassiga material
Personifierbar toppdesign

 

Vi anser att utan dem är det omöjligt att skapa en perfekt säng.

 

Vita sängar

 

De är älskade. Eftersom vitheten som bevaras år från år är ett tecken på kvalitet.

 

Den vita sängen är också en snygg, ljusskapande klassiker.

 

Dekorerade sängar

 

Du kan få sängarna i ett flertal andra färger.

 

Vi tycker att även toppdesign ska kunna personifieras.

 

Matris berättelse

 

När alla vill sova i din säng

När du gör en komplett möbel åt dig själv, får du göra detsamma till tusentals andra. Det konstaterade fabriksarbetare Martti Lehtonen från Perniö tillsammans med sin hustru Anja år 1986, efter att han snickrat ihop några möbler till deras hem. Dagarbetet byttes snart till företagande – framgången kom som en överraskning. Deras barn Elli och Kalle växte upp i samma takt som Matri-möbelfabriken.

Den nya generationen

Elli började studera möbeldesign och som utbytesstudent i Tyskland träffade hon Andreas Lehnhoff, en industridesigner som älskade bauhaus-stilen som präglades av praktisk funktionalitet – och Elli. Anja och Martti å andra sidan vistades i Spanien och kunde inte låta bli att märka att de lokala sängarna hade allt att önska. En längre person kunde heller inte få ordentligt med plats i dem. De bestämde sig för att skänka världen en perfekt säng. Eftersom det nu fanns två unga designer i familjen, bad Anja och Martti att de skulle designa en skön, miljövänlig och hälsofrämjande säng till ett rimligt pris.

En försiktigt konstruerad säng

Själva designarbetet tog två år, men å andra sidan så blev sängarna också så snygga att snart ville tusentals finländare, tyskar och självklart spanjorer ha likadana. Ellis bror Kalle Lehtonen grundade Matri-sängfabriken i Estland. På så sätt fick soffan överlåta sin roll som hemmets hjärta till Matri-sängen. Hoppa med.

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.