Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Laadukas helmalakana viimeistelee makuuhuoneen sisustuksen

Sänky on makuuhuoneen keskeisin ja epäilemättä myös suurin elementti, minkä vuoksi sängyn ulkonäkö vaikuttaa merkittävästi koko makuuhuoneen ilmeeseen. Helpoin keino vaikuttaa makuuhuoneen sisustukseen onkin leikitellä sängyn tekstiileillä.

Helmalakana sijoitetaan sängyn patjan päälle rungon ympärille, sijauspatjan alle. Helmalakanan pitkä helma ulottuu pitkälle sängyn reunojen yli, joko ylellisesti lattiaan saakka tai modernisti hieman ylemmäs jättäen sängynjalat näkyviin. Helmalakana tekee sängystä välittömästi huolitellun näköisen ja lisäksi suojaa sängynrunkoa.

Helmalakanan valinta

Helmalakanan valinnassa vain mielikuvitus on rajana – vaihtoehtoja löytyy monessa tyylissä, sävyssä ja materiaalissa. Kulmavekeillä varustettu helmalakana laskeutuu kauniin ilmavasti, suora helmalakana puolestaan on rento mutta huoliteltu.

Tärkeintä helmalakanan valinnassa on varmistaa, että kangas on riittävän paksua ja jämäkkää sekä helmalakana on oikean kokoinen sänkyysi. Ohuesta kankaasta sängynrunko saattaa kuultaa läpi eikä kovalla kulutuksella oleva kangas välttämättä kestä kovin pitkään. Vääränkokoinen helmalakana ei puolestaan laskeudu kauniisti tai pysy paikoillaan.

Helmalakanan hoito

Koska helmalakana ei ole suorassa kosketuksessa ihomme kanssa nukkuessamme, ei sitä tarvitse pestä yhtä usein kuin aluslakanaa. Lakanoiden vaihdon yhteydessä helmalakanaa kannattaa hieman pudistella, mutta pesua helmalakana vaatii harvemmin – esimerkiksi joka toisen tai kolmannen lakananvaihdon yhteydessä. Pesun jälkeen helmalakana kannattaa kuivattaa ilmavasti ja huolellisesti. Silittämällä helmalakanan pesun jälkeen varmistat kauniin laskeutumisen ja huolitellun ilmeen.

Matrin mallistosta löydät niin elegantit laskostetut kuin modernit suorat helmalakanat. Kaikissa helmalakanoissamme on liukueste, joka varmistaa, että lakana pysyy tukevasti paikoillaan. Helmalakanamme sopivat myös muiden valmistajien vuoteisiin.

Helmalakanan materiaaliksi voit valita kestävän puuvillan, pehmeän pellavan tai mieleisesi sekoitteen. Kymmenien värivaihtoehtojemme joukosta löytyy taatusti juuri sinun sisustukseesi sopiva vaihtoehto.

Tutustu helmalakanamallistoomme »