Kaikki sängynpäädyt, helmalakanat ja päiväpeitteet -15% ajalla 18.6.-30.6.

Sänkymateriaalit ja sertifikaatit

Tutkitut, turvalliset, laadukkaat ja ympäristöystävälliset sänkymateriaalit ovat meille sydämen asia. Laadukasta tuotetta on mielestämme suorastaan mahdotonta valmistaa ilman niitä. Siksi kaikki tuotteemme valmistetaan Euroopassa valmistetuista, korkealaatuisista ja sertifioiduista raaka-aineista, mikä takaa terveellisen nukkumisympäristön ja tuotteiden pitkän käyttöiän.

Suosimme mahdollisimman paljon vastuullisesti ja kestävästi tuotettuja luonnonmateriaaleja. Koska myrkylliset kemikaalit eivät kuulu kodin tärkeimpään huonekaluun, emme myöskään käytä vuoteittemme valmistusprosesseissa lainkaan komponenttiliimoja tai muita kemiallisia aineita. Näin turvaamme myös työntekijöillemme turvallisen työympäristön.

Tutustu materiaaleihin, joista Matri-sängyt on tehty!

Lateksi ja juuttilateksi

Alankomaissa Dunlop-menetelmällä valmistettu lateksi on synteettisen ja luonnonkumin sekoitus. Se on pitkäikäinen, erittäin joustava ja muotonsa hyvin pitävä materiaali. Matri-vuoteiden vaakapinnoissa ja Mio sijauspatjoissa käytetty lateksi tukee vartaloa ihanteellisesti ja tuntuu ihanan pehmeältä. Rei’ityksen ansiosta patja tuulettuu ja säätelee hyvin kosteutta. Lisäksi lateksi on luontaisesti antibakteerinen ja siten erittäin hygieeninen materiaali. Käyttämämme lateksi ja juutti-lateksi täyttävät Öko-Tex Standard 100 -standardin vaatimukset.

Talalay-lateksi

Talalay-lateksin valmistusmenetelmän ansiosta sen solurakenne jää avoimeksi. Näin Talalay-lateksi on tavalliseen lateksiin verrattuna kuohkeampi ja ilmavampi, erittäin hengittävä materiaali, joka kannattelee vartaloa ihanteellisella tavalla. Mio+ sijauspatjassa käyttämämme Talalay-lateksi tuo vuoteeseen ylellisen pintapehmeyden. Talalay-lateksi sopii erinomaisesti myös allergikoille, sillä pölypunkit eivät pysty kiinnittymään Talalayn avoimeen rakenteeseen. Talalay-lateksimme valmistetaan Alankomaissa ja sillä on Eco-Institute- ja Cradle-to-Cradle sertifikaatti.

Talalay-luonnonkumi

Hilja-vuoteiden vaakapinnoissa ja Hilja sijauspatjoissa käyttämämme Talalay-luonnonkumi on pehmeä ja erittäin hengittävä materiaali tavanomaisemman Talalay-lateksin tapaan. Luonnonkumi saadaan Hevea Brasiliensis-kumipuiden maitiasnesteestä ja se on ympäristöystävällinen, uusiutuva materiaali. Luonnonkumi siirtää tehokkaasti kosteutta ja on luonnostaan antiseptinen – täydellinen materiaali myös allergikoille. Patentoidun Talalay-valmistusmenetelmän ansiosta luonnonkumi omaa avoimen ja kuohkean solurakenteen eikä näin ollen ole hiostava. Talalay-luonnonkumi valmistetaan Alankomaissa ja sillä on Eco-Institute- ja Cradle-to-Cradle sertifikaatti.

Bonnell-jousitus

Bonnell on kestävä ja hyväksi havaittu jousitusjärjestelmien klassikko, joka tukee nukkujaa ihanteellisesti. Bonnell-jousia käytetään Matri-vuoteiden alajousituksessa. Niiden tehtävänä on tukea yläjousituksen pussijousistoa ja pidentää jousituksen liikettä niin, että patja myötäilee vartalon linjoja parhaalla mahdollisella tavalla. Käyttämämme bonnell-jousitus on valmistettu Saksassa ja sillä on Öko-Tex-sertifikaatti.

Pussijousitus

Tynnyrimäisen muotonsa ansiosta jousen ala- ja yläosa joustavat hyvin ja jousen tukivoima kasvaa lähestyttäessä keskikohtaa. Matri-vuoteiden pussijousitus takaa miellyttävän ja tasaisen tuen makuuasennosta riippumatta. Matrin pussijouset valmistetaan Saksassa karkaistusta teräksestä ja niillä on Öko-Tex Standard -sertifikaatti sekä LGA-laatusertifikaatti.

SoftSurface-jousitus

Uudenlainen SoftSurface-pintajousitus tehostaa patjan asteittain kasvavaa jousto-ominaisuutta. Se toimii iskunvaimentimen tavoin joustaen pinnasta herkästi ja pehmeästi. Jousen keskikohtaan kohdistuvan paineen lisääntyessä jousituksen tukivaikutus kasvaa, minkä ansiosta SoftSurface-jousitetussa patjassa pehmeys ja kehoa myötäilevä tuki yhdistyvät kuormitusta keventävään joustoon.

Havupuu

Matri-vuoteiden runko ja sälepohja valmistetaan hitaasti kasvaneesta sydänpuusta, joka on peräisin Viron FSC-sertifioiduissa kestävän kehityksen metsissä. Rungon umpipuiset osat kiinnitetään toisiinsa tappiliitoksilla ja ruuveilla. Lopputuloksena on runko, joka ei nitise eikä natise ja on kestävyydeltään huippuluokkaa.

Kylmävaahtomuovi

Käytämme Matri-sängyissä vaahtomuovia ainoastaan reunapehmusteissa tukemaan patjan ja sängyn rakennetta. Käytämme yksinomaan Öko-Tex sertifioitua, laadukasta vaahtomuovia, jossa ei ole myrkyllisiä palosuojausaineita.

Villa

Käyttämämme villa on Öko-Tex sertifioitua, puhdasta, uutta lampaanvillaa, joka on vanuttumisen ehkäisemiseksi lämpösidottua. Villa on miellyttävä, luonnollisen lämmin materiaali, joka kuljettaa iholta luontaisesti pois kosteutta.

Päällyskankaat

Matri-vuoteet ovat verhoiltu reunoiltaan valkoisella, tikatulla puuvilla-polyesterikankaalla.  Nukkumapintojen verhoilu on puolestaan joustavaa tencel-polyesterikangasta. Sekä patjan että sijauspatjan päällinen on helposti irrotettavissa ja pestävissä pesukoneessa 60 asteessa. Sijauspatjan päällisessä on ympäriommeltu vetoketju, minkä ansiosta sen voi jakaa kahteen osaan ja pestä kotikoneessa pesuohjeita noudattaen. Alankomaissa ja Belgiassa valmistetuilla kankailla on Öko-Tex Standard -sertifikaatti.

Päällyskangas Hilja

Hilja-vuoteiden rungot on verhoiltu ja nukkumapinnat on verhoiltu 100% luomupuuvillaneuloksella. Pehmeällä ja joustavalla kankaalla on Öko-Tex Standard –sertifikaatit. Kankaassa käytetty puuvilla on kasvatettu ilman myrkyllisiä torjunta-aineita ja geeniteknologiaa, ja sen ympäristöön kohdistuva kuormitus on pienempi kuin tavallisen puuvillan. Hilja-patjan ja sijauspatjan päälliset voidaan irrottaa ja vesipestä. Kangas on valmistettu Alankomaissa.

Verhoilukankaat

Päätyjen verhoilussa ja helmalakanoissa käytämme korkealuokkaisia ja antistaattisia materiaaleja, kuten puuvillaa ja pellavaa. Kutistumisvaaran ja vesipesun mahdollisesti aiheuttamien tahrojen vuoksi suosittelemme luonnonmateriaaleille kuivapesua. Kaunis ja kestävä Globe-samettikankaamme on polyesterpohjansa ansiosta vesipestävä. Caleido-, Alaska- ja Wooly kankaat on valmistettu Italiassa, esipesty pellavakankaamme Lino puolestaan Espanjassa. Kaikilla kankailla on Öko-Tex-sertifikaatti.

Kookoskuitu-luonnonkumi

Hilja-vuoteiden pintatukena ja reunapehmusteissa käyttämämme kookoskuitu on vahva ja taipuisa materiaali sekä erinomainen kosteudenpoistaja. Korkeatkaan kosteuspitoisuudet eivät homehduta kookoskuitua, minkä ansiosta se on erinomainen materiaali patjarakenteissa. Käyttämämme kookoskuitu on valmistettu teollisuuden ylijäämästä ja sidottu levyksi luonnonkumin avulla. Materiaalilla on Öko-Tex Standard- ja QUL-sertifikaatti ja se on valmistettu Hollannissa.