Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Hoito-ohjeet

Käytämme tuotteissamme tarkkaan valittuja, laadukkaita materiaaleja, jotka kestävät kulutusta ja säilyttävät laadukkuutensa vuodesta toiseen.

Oikein hoidettuna tuotteittemme käyttöikä pitenee entisestään. Olemme suunnitelleet tuotteemme niin, että niiden huoltaminen on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Hyvin hoidettu Matri-tuote ilahduttaa vielä vuosien käytön jälkeen.

Tuuleta sänkyäsi

Jos mahdollista, sängyn alusta kannattaa pitää tyhjänä tavarasta. Näin ilma pääsee kiertämään sängynrungon sisällä, jolloin vuode tuulettuu itsestään. Lisäksi aamuisin sänky kannattaa jättää hetkeksi tuulettumaan ennen sen petaamista, jolloin yön aikana materiaaleihin kerääntynyt kosteus voi poistua ja sänky pysyy raikkaana.

Sängyn ja patjan puhdistus

Sängyn puhdistamisessa on hyvä noudattaa alla olevia ohjeita, jotta varmistetaan tuotteiden mahdollisimman pitkä elinkaari. Näillä yksinkertaisilla ohjeilla pidät sängyn ja patjan hyvässä kunnossa ja voit nauttia kauniista unista mahdollisimman pitkään.

Sängyn puhdistuksessa yksinkertaisin ja suositeltavin tapa on sängyn osien säännöllinen imurointi – myös alapuolelta. Käytä pölynimurin tekstiilisuulaketta ja alhaista imutehoa.

Patjan puhdistuksessa voit käyttää mietoa huonekaluvaahtoa tai tekstiilinpesuainetta. Väritahrojen välttämiseksi ja pinnan laatuominaisuuksien säilyttämiseksi kokeile puhdistusainetta aina ensin patjan huomaamattomaan kohtaan.

Sijauspatjan puhdistaminen on tärkeää, sillä sijauspatja on sängystä se osa, joka on lähimpänä kehoamme, joten sen hygieniasta on hyvä pitää huolta. Jos sijauspatja on likaantunut, voit pestä päällisen koneessa. Noudata tällöin sijauspatjan päällisen pesuohjeita. Päällinen jakautuu vetoketjunsa ansiosta kahteen osaan. Ylä- ja alaosa kannattaa pestä väljässä vedessä erikseen. Muistathan muotoilla päällisen kosteana mittoihinsa.

Mikäli haluat vaihtaa patjan tai sijauspatjan päällisen, löydät valikoimastamme myös sopivan uuden irtopäällisen. Patjansuojus pidentää petauspatjan käyttöikää ja suosittelemme sen käyttöä. Patjansuojuksen säännöllinen pesu ylläpitää sängyn hygieniaa.

 

Suojaa vaikeasti puhdistettavat pinnat

Arat ja vaikeasti puhdistettavat pinnat kannattaa suojata helpommin puhdistettavilla tuotteilla: helmalakana suojaa valkoista sängynrunkoa sekä jousipatjaa likaantumiselta. Patjansuojus puolestaan pidentää petauspatjan käyttöikää. Helmalakanoille ja päätyhupuille suosittelemme ensisijaisesti tuuletusta, likaantuneille päällisille kuivapesua. Patjansuojukset voi pestä pesukoneessa erillisen pesuohjeen mukaisesti.

Irrotettavat verhoilut ja päälliset

Lempi-päätyä lukuun ottamatta sängynpäätymme on verhoiltu kangashupulla, jonka voi irrottaa ja pestä erillisen pesuohjeen mukaan. Suosittelemme verhoilukankaillemme kuivapesua mahdollisen kutistumisvaaran ja vesipesun aiheuttamien pesuraitojen vuoksi.

Myös petauspatjoissamme ja koiranpedeissämme on irrotettavat päälliset, jotka voi pestä pesukoneessa ohjeen mukaisessa lämpötilassa.

Muodon säilyminen

Sänky on tehty myötäilemään kehoasi, ja painaumien muodostuminen erityisesti kehon painavimpien kohtien alueella on täysin normaalia, eikä se vaikuta tuotteen käytettävyyteen. Käännä patja kuitenkin muutaman kerran vuodessa, sillä näin jousisto ja materiaalit kuormittuvat ja kuluvat tasaisemmin. Voit myös nostaa patjan hetkeksi pystyyn ja ”ravistella” sitä kevyesti. Patjaa ei saa taittaa, jotta sen rakenne ei vaurioidu.

Runkopatja kannattaa kääntää ympäri myös pituussuunnassa, jolloin jousistot kuormittuvat tasaisemmin. Näin pidennät myös sängyn käyttöikää.

Suosittelemme myös kääntämään sijauspatjan useasti vuodessa ja ravistelemaan sitä tarvittaessa. Sijauspatjan suositeltu vaihtoväli on n. 5-7 vuotta.

 

Vuoteen hoito-ohjeet pähkinänkuoressa:

Suojaa Matri-sängyn valkoinen runko ja jousipatja helmalakanalla.

Jos mahdollista, sängyn alusta kannattaa pitää tyhjänä tavarasta. Näin ilma pääsee kiertämään sängynrungon sisällä, jolloin vuode tuulettuu itsestään.

Imuroi runkopatja kauttaaltaan säännöllisin väliajoin imurin verhoilusuulakkeella.

Patjan ja petauspatjan hoito-ohjeet pähkinänkuoressa:

Patjansuojus suojaa petauspatjaa kosteudelta sekä likaantumiselta ja pidentää sen käyttöikää.

Tarvittaessa petauspatjan kahteen osaan jakautuvan päällisen voi irrottaa ja pestä pesukoneessa erillisen pesuohjeen mukaisesti.

Aamuisin sänky kannattaa jättää hetkeksi tuulettumaan ennen petaamista.

Hyvin hoidettuna pitkään ilahduttava

Tuuleta säännöllisin väliajoin

Suojaa arat pinnat

Imuroi säännöllisesti

Patjansuojus pidentää patjan käyttöikää

Noudata pesuohjeita

Käännä patja ajoittain

Sängynrunkojen ja jousitusten murtumille 15 vuoden takuu

Yli 30 vuoden käsityökokemuksen ja vahvan muotoiluperinteen ansioista asiakkaamme voivat luottaa siihen, että Matrin tuotteet vastaavat aina samoja korkeita laatuvaatimuksia. Koska Matri-vuoteet on tehty kestämään, myönnäme 5 vuoden kokonaistakuun sängyllesi kattaen materiaali- ja valmistusvirheet. Lisäksi myönnämme 15 vuoden lisätakuun runko- ja jousimurtumia vastaan.

Takuu on voimassa toimituspäivästä alkaen ja edellyttää tuotteen normaalia käyttöä. Otamme huomioon takuussa kuluttajan oikeudet ja kyseisen maan kuluttajalainsäädännön.