Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Matrin tarina

Perheyrityksemme tarina alkaa 1980-luvulta, jolloin vanhempamme Martti ja Anja Lehtonen päättivät toteuttaa unelmansa ja perustaa oman huonekaluverstaan. Haave omasta pajasta oli versonut heidän mielissään jo pitkään. Käsistään taitavat Martti ja Anja olivat kartuttaneet osaamistaan vuosia huonekalualalla, mutta halu tehdä asioita toisin sai heidät ottamaan ratkaisevan askeleen.

Vuonna 1985 he jättivät päivätyönsä ja perustivat Salon seudulle Matri-huonekaluverstaan. Siellä he valmistivat huonekaluja omien arvojensa mukaisesti, ammattitaidolla ja ympäristöä kunnioittaen. Idealismissa oli ideaa ja Matri kasvoi nopeasti verstaasta pieneksi huonekalutehtaaksi.

Perheen lapset kasvoivat yhtä matkaa Matrin kanssa. He varttuivat vanurullien ja kangaspakkojen keskellä ja tienasivat viikkorahansa auttamalla vanhempiaan verstaalla.

Elli seurasi vanhempiensa viitoittamaa tietä ja lähti opiskelemaan huonekalumuotoilua. Vaihto-oppilasvuonnaan Saksassa hän tapasi Andreas Lehnhoffin, teollisen muotoilijan, jonka oma suunnittelu on saanut vahvoja vaikutteita funktionaalisesta Bauhaus-tyylistä.

Samoihin aikoihin Anja ja Martti viettivät aikaa Espanjassa ja huomasivat, että paikallisissa sängyissä oli toivomisen varaa. Eihän niihin pidempi ihminen mahtunut kunnolla edes nukkumaan. Useamman huonosti nukutun yön jälkeen he päättivät lahjoittaa maailmalle täydellisen sängyn. Koska perheessä oli nyt kaksi nuorta muotoilijaa, he pyysivät Elliä ja Andreasta suunnittelemaan ympäristöystävällisen ja terveyttä tukevan, kohtuuhintaisen vuoteen, joka olisi myös kaunis.

Elli ja Andreas ottivat haasteen vastaan. Heidän tavoitteenaan oli suunnitella sänky, joka vastaisi mahdollisimman monen ihmisen tarpeita ja olisi myös pitkäikäinen. Näin syntyi Matrin valkoisten vuoteiden ja personoitavien vuodesomisteiden konsepti.

Samaan aikaan kun Elli ja Andreas alkoivat suunnitella ensimmäistä Matri-vuodetta, Ellin veli Kalle perusti Matrin tehtaan Viroon. Oma tehdas takaa sen, että jokainen vuoteemme valmistetaan tinkimättömällä käsityötaidolla laadukkaista, sertifioiduista raaka-aineista, ympäristöä kunnioittaen – juuri niin kuin Matrilla on alusta alkaen toimittu. Seuraava sukupolvi jatkaa Matrin tarinaa, jossa sohvan on aika luovuttaa roolinsa kodin sydämenä Matri-sängylle.