Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Usein kysytyt kysymykset

Olemme listanneet alle useimmiten kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.
Jos et löydä alta vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä: info@matri.fi.

Yleistä

Missä pääsen testaamaan Matrin sänkyjä?

Kaikkia sänkymallejamme pääset testamaan Matrin myymälässä Helsingin Kapteeninkadulla. Lisäksi valikoima sänkyjä on testattavissa jälleenmyyjillämme kautta maan. Esimerkiksi Vepsäläiseltä löydät kattavan valikoiman sänkyjämme. Tutustu Matri-sänkyjen jälleenmyyjiin tarkemmin täältä.

Täytyykö sängyn testaukseen varata aika erikseen?

Aikaa ei tarvitse varata erikseen. Voit hyvin tulla paikalle silloin kun sinulle parhaiten sopii. Asiantuntevat myyjät ovat paikalla sinua varten.

Kuinka kauan varaan aikaa sängyn testaukseen?

Useimmiten aikaa kannattaa varata noin 1-1,5 h. Otathan yhteyttä sähköpostitse info@matri.fi, mikäli myymälämme aukioloajat ovat sinulle haastavat ja sinulla on toive testata sänkyjä myymälän aukioloaikojen ulkopuolella. Järjestämme sinulle sopivan ajan sängyn testaukseen.

Onko kaikki sänkymallinne esillä?

Kaikki mallit ovat esillä ja pääset niitä myös testaamaan myymälässämme. Myös kaikki kangas- ja jalkamallit ovat nähtävillä. Lisäksi sänkyjä myyvillä jälleenmyyjillämme on esillä valikoima Matri-sänkyjä. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään tiedustellaksesi esillä olevista malleista lisää.

Onko Matrin sängyllä takuuta?

Myönnämme 5 vuoden kokonaistakuun kattaen materiaali- ja valmistusvirheet. Lisäksi myönnämme 15 vuoden lisätakuun runko- ja jousimurtumia vastaan.

 

Toimitus

Millainen toimitusaika Matri-sängyillä on?

Useimmiten toimitusajat ovat noin 4-6 viikkoa.

Saako kauttanne kotiinkuljetuksen?

Kotiinkuljetus myymälämme kautta tilatuille tuotteille järjestyy. Otathan yhteyttä myymälään, niin annamme lisätietoja.

Huomioithan, että kotiinkuljetusmahdollisuudet voivat vaihdella jälleenmyyjittäin. Ota yhteyttä suoraan jälleenmyyjään tiedustellaksesi heidän tarkemmista toimitusehdoistaan.

 

 

Toimitetaanko tuotteet sisälle asti?

Myymälästämme tilatut tuotteet toimitetaan aina sisälle asti.

Huomioithan, että kotiinkuljetusmahdollisuudet voivat vaihdella jälleenmyyjittäin. Ota yhteyttä suoraan jälleenmyyjään tiedustellaksesi heidän tarkemmista toimitusehdoistaan.

 

Saako kauttanne purku / kasauspalvelun?

Myymälämme kautta tilatun kuljetuksen yhteydessä onnistuu halutessasi myös purku, kasaus ja roskien poisvienti. Myös vanhan tuotteen poisvienti/kierrätys onnistuu lisäpalveluna.

Huomioithan, että kotiinkuljetusmahdollisuudet voivat vaihdella jälleenmyyjittäin. Ota yhteyttä suoraan jälleenmyyjään tiedustellaksesi heidän tarkemmista toimitusehdoistaan.

Mitä kuljetus kustantaa?

Otathan yhteyttä myymälään, niin annamme kuljetuksellesi tarjouksen kohteen sijainnin ja tarpeiden mukaan.

Huomioithan, että kotiinkuljetusmahdollisuudet voivat vaihdella jälleenmyyjittäin. Ota yhteyttä suoraan jälleenmyyjään tiedustellaksesi heidän tarkemmista toimitusehdoistaan.

 

Sängyn, patjan ja lisävarusteiden valinta

Miten valitsen itselleni oikean sängyn ja patjan?

Suosittelemme kuulostelemaan omia mieltymyksiä ja nukkumistottumuksia. Sängyn valinta lähtee usein liikkeelle kysymyksestä: pidätkö enemmän pehmeästä vai napakasta sängystä? Myymälässämme sekä sänkyjä myyvillä jälleenmyyjillämme pääset testaamaan sänky- ja petauspatjavaihtoehtoja, ja asiantuntevat myyjät opastavat sinua oikeanlaisen sängyn valintaan.

Lue myös sängynvalintaoppaastamme vinkit sopivan sängyn valintaan.

Kumpi on parempi: kova vai pehmeä patja?

Riippuu mieltymyksistä. Usein kylkinukkujalle sopii paremmin pehmeämpi ja mahdollisimman myötäilevä sänky. Selällä nukkujalle taas sopii usein kovempi patja. Kysymys patjan kovuudesta on hyvin yksilöllinen. Asiantuntevat myyjät opastavat sinua tarvittaessa oikeanlaisen sängyn valintaan.

Muuttuuko patjan muoto käytössä?

Käyttämämme materiaalit takaavat patjan ja sängyn pitkän elinkaaren. Kuitenkin kun kyseessä on pehmeät ja elastiset materiaalit, on täysin normaalia, että patja voi hieman muotoitua käyttäjän vartalon mukaan. Tämä ei kuitenkaan vaikuta patjan tai sängyn toimivuuteen.

Millaiset sängynjalat ovat sopivat?

Sängynjalkojen avulla voit korottaa tai madaltaa sänkyä tarpeesi mukaan. Myös lattian materiaali voi vaikuttaa sopivan jalan valintaan. Sängynjalkoja löytyy eri malleja, värejä ja materiaaleja.

Millainen sängynpääty on sopiva?

Useimmiten sängynpääty on yhtä leveä kuin sänky. Mikään ei kuitenkaan estä yhdistelemistä juuri sinun makusi ja tarpeittesi mukaan. Asiantuntevat myyjät auttavat sinua halutessasi myös sängynpäädyn valinnassa. Lue ideoita ja vinkkejä sängynpäädyn valintaan.

Onko sängynpäädyissä irtohuppu?

Kaikissa päädyissämme on irrotettava huppu. Lukuunottamatta rottinkista Lempi-päätyä.

Mitä hyötyä on helmalakanasta?

Helmalakana viimeistelee sänkysi kokonaisuuden. Se tekee petauksesta yhtenäisen yhdessä sängynpäädyn kanssa. Helmalakana suojaa vuodetta ja pidentää sen käyttöikää. Helmalakanalla vaihdat myös sängyn ilmettä helposti. Helmalakanamme ommellaan käsityönä laadukkaista materiaaleista.

Miten valita oikea kangas?

Valitse itsellesi sopivin kangasvaihtoehto omien mieltymystesi ja sisustustyylisi mukaan. Kankaan värin valinta vaikuttaa makuuhuoneen tunnelmaan. Kaikki kangasvaihtoehdot löydät myymälästä ja jälleenmyyjiltämme. Asiantuntevat myyjät opastavat ja ideoivat kanssasi kankaan valinnassa.

Mitä eroa eri kangasmateriaaleilla on?

Kankaan ilme ja väri vaikuttaa sänkysi kokonaisilmeeseen. Verhoilukankaita löydät valikoimastamme useita eri materiaaleja ja värejä. Ilme muuttuu valitun kangasmateriaalin mukaan.

  • Puuvillakangas on miellyttävä klassikko.
  • Puuvillapellavakangas on eläväinen ja napakka.
  • Pellava on rento, boheemi ja eläväinen.
  • Sametti on ylellinen, lämmin ja kestävä.
  • Villa on helppohoitoinen, ryhdikäs ja rypistymätön.

Tutustu lisää kangasvaihtoehtoihin täältä.

Saako kangasmalleja tilata kotiin?

Ota yhteyttä Matri-myymälään, niin lähetämme sinulle haluamasi kangasmallit postitse. Tarvittaessa annamme kangasmalleja lainaan myös suoraan myymälästämme.

Vuodevaatteet

Millainen tyyny sopii minulle?

Tyynyn valinta on yksilöllistä ja riippuu pitkälti omista mieltymyksistä. Tyynyvalikoimastamme löytyy kolmea eri korkeutta: matala, keskikorkea ja korkea. Matala sopii usein selällään ja vatsallaan nukkuvalle. Korkea sopii useimmiten harteikkaalle nukkujalle. Keskikorkea medium tyyny sopii useimmille, ja onkin se suosituin tyynymallimme.

Millainen peitto sopii minulle?

Maija-peittomme sisältävät tencel-kuitua, joka tekee peitosta erittäin hengittävän ja sen kosteudenpoisto-ominaisuudet ovat ensiluokkaiset. Voit valita kesä- tai talvipeiton väliltä, ja useimmiten suosittelemmekin peiton paksuuden vuodeajan mukaan. Kesäpeitto on ilmava ja kevyt, kun taas talvipeitto on muhkea ja lämmittävä.

Miten valita oikeanlaiset lakanat?

Lakanamme ovat tehty ihanista luonnonmateriaaleista, jotka tuntuvat ylelliseltä ihoa vasten. Lakanamateriaaleina pesty pellava on ihanan tuntuinen, hengittävä ja lämmittävä. Perkaalipuuvilla on raikas ja miellyttävän viileän tuntuinen. Satiinipuuvillalakana tuntuu iholla pumpulinpehmeältä ja lämpimältä.

Miten valita oikeankokoinen päiväpeitto?

Valitse sopiva päiväpeitto mieltymystesi ja sängyn koon mukaan. Mikäli haluat hotellimaisen petauksen, riittää ns. ”puolikas koko”, jolloin päiväpeitto peittää vain sängyn jalkopään. Valitse parivuoteeseen tällöin 160×260 cm kokoinen peitto tai 260×260 cm, jonka voit taittaa pienemmäksi. Mikäli haluat koko sängyn ja petauksen piiloon, valitse silloin parivuoteeseen 260×260 cm kokoinen päiväpeitto. Pienempiin sänkyihin suosittelemme kooksi 160×260 cm tai 200×260 cm kokoinen peite.

Huolto

Pitääkö patjaa kääntää aika ajoin?

Patjan on tarkoitus antaa periksi niistä kohdista missä sen kuuluukin, mahdollistaakseen parhaimman mahdollisen ergonomisen asennon nukkujalle. Käännä patja kuitenkin muutaman kerran vuodessa, sillä näin jousisto ja materiaalit kuormittuvat ja kuluvat tasaisemmin. Sijauspatjaa suosittelemme kääntämään useasti vuodessa ja ravistelemaan sitä tarvittaessa.

Miten huollan ja puhdistan patjan?

Suosittelemme säännöllistä imurointia mieluiten tekstiilisuulaketta käyttäen. Tahrat voi myös puhdistaa miedolla huonekaluvaahdolla tai tekstiilinpesuaineella. Kokeile käyttämääsi puhdistusainetta kuitenkin aina ensin huomaamattomaan kohtaan väritahrojen välttämiseksi.

Lue lisää huolto-ohjeista.

Kuinka usein petauspatjaa täytyy vaihtaa?

Petauspatja on sängystä se osa, joka on lähimpänä kehoamme, joten sen hygieniasta on hyvä pitää huolta. Suositeltu sijauspatjan vaihtoväli on noin 5-7 vuotta. Voit myös suojata petauspatjaasi erillisellä patjansuojuksella. Patjansuojus on helppo pestä kotikoneessa ja sen säännöllinen pesu ylläpitää sängyn hygieniaa.

Miten pesen petauspatjan päällisen?

Petauspatjan päällinen on irrotettava ja sen voi pestä 60 asteessa. Suosittelemme muotoilemaan päällisen sen ollessa vielä kostea, jolloin se on helpompi pukea takaisin. Petauspatjan päällisen saa irrotettua kahteen osaan, jolloin pesu myös helpottuu. Suosittelemmekin pesemään ylä- ja alaosan erikseen väljässä vedessä, etenkin jos on kyseessä parivuoteen kokoiset päälliset.

Voiko Matrin päiväpeitteitä pestä?

Kaikki päiväpeitteemme ovat konepestävissä 30 asteessa.

Voiko sängynpäädyn irtohuppuja pestä?

Kaikki sängynpäätymme huput ovat irrotettavissa, joten pesu on mahdollista. Suosittelemme päätyjen hupuissa aina kuivapesua kutistumisen sekä pesuraitojen välttämiseksi.