Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Sängynpääty – ideoita ja valintaopas

Sängynpääty tuo sängyn osaksi sisustusta ja ripauksen ylellisyyttä makuuhuoneen tunnelmaan. Kaunis sängynpääty tekee vuoteesta entistäkin kutsuvamman, mutta sillä on myös muita etuja.

Jatka lukemista, niin kerromme miksi sinunkin kannattaa etsiä mieleisesi sängynpääty ja mitä sen valinnassa tulee ottaa huomioon.

Mitä hyötyä sängynpäädystä on?

Sängynpäädyn näkyvin lisäarvo on sisustuksessa. Sängynpääty viimeistelee vuoteen kutsuvaksi ja tuo siihen ripauksen ylellisyyttä, sekä sitoo sängyn osaksi makuuhuoneen sisustusta. Sängynpäädyt ovatkin monille tuttu elementti hotellihuoneista.

Sängynpääty myös suojaa makuuhuoneen seinää. Ilman päätyä sängynpäädyn puoleiseen seinään tulee helposti kulumaa, kolhuja ja likaa. Sängynpääty säilyttää seinän koskemattomana, eikä esimerkiksi sängyn paikkaa vaihtaessa seinään jää merkkejä sängyn aiemmasta sijainnista.

Sängynpääty parantaa myös sängyn mukavuutta. Moni saattaa unissaan tönäistä tyynyn sängynpäädyn yli lattialle, mutta sängynpäädyn ansiosta tyyny pysyy koko yön paikoillaan. Lisäksi sängynpääty tarjoaa mukavan mahdollisuuden nojailla esimerkiksi kirjaa lukiessa.

Mitä sängynpäädyn valinnassa kannattaa huomioida?

Sängynpäädyn ominaisuudet valitaan tarpeiden mukaan. Onko sängynpääty sinulle tyylikäs koriste ja sisustuselementti, vai haluatko myös nojailla siihen? Pehmustettu, muhkea sängynpääty tarjoaa mukavaa tukea istuskellessa, puinen sängynpääty puolestaan on näyttävä lisä sisustukseen.

Myös sängynpäädyn materiaalia on syytä pohtia. Mikäli perheessä on lapsia tai lemmikkejä, kannattaa sängynpäätyyn valita helposti puhdistettava materiaali. Allergiaoireita ja tukkoisuutta helpottavat usein luonnonmateriaalit sekä sängynpäädyn hyvä hengittävyys. Jotta sängynpääty pysyy hyvässä kunnossa eikä heikennä makuuhuoneen sisäilmaa, tuleekin se muistaa puhdistaa säännöllisesti imuroimalla.

Minkä kokoinen sängynpääty on sopiva?

Useimmiten sängynpääty on samanlevyinen kuin sänky. Hieman sänkyä leveämpi sängynpääty luo myös sängystä leveämmän ja muhkeamman tuntuisen. Sänkyä kapeampi sängynpääty ei kuitenkaan tue sänkyä tai suojaa seinää parhaalla mahdollisella tavalla.

Sängynpäädyn kokoa pohtiessa tulee huomioida myös makuuhuoneen koko ja ominaisuudet. Korkeaan, suureen huonetila sopii mainiosti myös korkeampi ja muhkeampi sängynpääty, pienessä makuuhuoneessa puolestaan kannattaa suosia hieman sirompaa mallia ja vaaleita sävyjä.

Ideoita ja inspiraatioita sängynpäädyn valintaan

Matrin mallistoon kuuluu viisi erilaista sängynpäätyä, jotka ovat räätälöitävissä juuri sinun tyyliisi sopivaksi. Irrotettavat sängynpäätyjen verhoilumme ovat valittavissa lukuisissa eri väri- ja materiaalivaihtoehdoissa. Kaikki sängynpäätymme sopivat yhteen myös muiden valmistajien sänkyjen kanssa, sekä Lempi-mallia lukuun ottamatta seisovat tukevasti omilla jaloillaan.

Tutustu Inspiraatio-kokoelmaamme ja ihastu erilaisiin sängynpäätyihin »