Kaikki hyvä vuoteeseen

Aloitimme Perniössä vuonna 1986 ja Matri-nimen lisäksi toimimme nykyään monissa maissa myös FENNOBED-nimellä. Mielestämme täydellinen sänky on kodin tärkein paikka. Matri-vuoteet valmistetaan omassa tehtaassamme yksinomaan eurooppalaisista, sertifioiduista materiaaleista, sillä haluamme pitää huolta meidän kaikkien terveydestä ja luonnosta.

Saksalainen kuluttajajärjestö Stiftung Warentest palkitsi sänkymme ”Terveys ja ympäristö” -sarjan parhaana. Syksyn 2016 testissä Aurea-vuoteemme oli testivoittaja ja sai erityistä kiitosta kestävyydestään, Ihmiset ovat erilaisia, joten haluamme tarjota sänkymme kaiken kokoisina ja näköisinä. Kaikkea hyvää valitsemaasi vuoteeseen.

Saammeko esitellä perheemme

Anja Lehtonen

perusti Matri Kalusteet Oy:n Martti Lehtosen kanssa.

Martti Lehtonen

on toinen perustajista, Matrin puuhamies ja sielu.

Kalle Lehtonen

huolehtii Matri-tehtaan toiminnasta. Kalle on Anjan ja Martin poika.

Elli Lehnhoff

on Matrin designer sekä Anjan ja Martin tytär.

Andreas Lehnhoff

on Matrin designer ja Ellin mies. Andreas vastaa myös Fennobedin toiminnasta.

Matrin konsepti

Matri-systeemi

Neljä ominaisuutta, jotka tekevät Matri-vuoteesta merkittävän:

Pitkä käyttöikä
Ylivoimainen ergonomia ja mukavuus
Laadukkaiden materiaalien käyttö
Personoitava huippudesign

Ilman niitä, on mielestämme mahdotonta luoda täydellistä vuodetta.

 

 

Valkoiset vuoteet

Niitä rakastetaan. Sillä valkeus, joka säilyy vuoteessa vuodesta toiseen, on yksi laadun merkki.

Valkoinen sänky on myös näyttävä, valoa tuova klassikko.

Somistetut vuoteet

Samat luottovuoteet saa kymmenissä muissakin sävyissä.

Mielestämme huippudesigninkin on oltava personoitavissa.

Matrin tarina

Kun kaikki haluavat nukkua vuoteessasi

Jos tekee itselleen täydellisen kalusteen, joutuu tekemään saman tuhansille muillekin. Tämän totesi perniöläinen tehdastyöläinen Martti Lehtonen vaimonsa Anjan kera vuonna 1986 nikkaroituaan muutamia kalusteita heidän kotitaloonsa. Päivätyö vaihtui pian yrittäjyydeksi puoliväkisin – menestys pääsi yllättämään. Heidän lapsensa Elli ja Kalle kasvoivat yhtä matkaa Matri-huonekalupajan kanssa.

 

Uusi sukupolvi

Elli lähti opiskelemaan huonekalumuotoilua ja tapasi Saksassa vaihto-oppilaana ollessaan Andreas Lehnhoffin, teollisen muotoilijan, joka rakasti käytännöllistä toimivuutta korostavaa bauhaus-tyyliä – niin ja Elliä. Anja ja Martti viettivät puolestaan aikaa Espanjassa, eivätkä saattaneet olla huomaamatta, että paikallisissa sängyissä oli toivomisen varaa. Eihän niihin pitempi ihminen kunnolla edes mahtunut. He päättivät lahjoittaa maailmalle täydellisen sängyn. Koska perheessä oli nyt kaksi nuorta muotoilijaa, Anja ja Martti pyysivät heitä suunnittelemaan ihanan, ympäristöystävällisen, terveyttä tukevan ja kohtuuhintaisen vuoteen.

 

Huolella suunniteltu sänky

Pelkkään suunnittelutyöhön kului kaksi vuotta, mutta toisaalta sängystä tuli sen verran upea, että pian tuhannet suomalaiset, saksalaiset ja tietysti espanjalaiset halusivat samanlaisen. Ellin veli Kalle Lehtonen perusti Matri-sänkytehtaan Viroon. Näin sohva sai luovuttaa roolinsa kodin sydämenä Matri-sängylle. Hyppää sekaan.

 

Updating…
  • Ostoskori on tyhjä.