Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Mikä on daybed – ja miksi sinunkin kotiisi voisi sopia sellainen

Etsitkö kompaktia vuodetta vierashuoneeseen tai tyylikästä ja mukavaa istuinta esimerkiksi olohuoneeseen? Daybed eli päivävuode on tällaiseen mitä sopivin vaihtoehto!

Daybed tarjoaa ansaitun lepohetken

Daybed, divaani tai vuodesohva – miksi ikinä sitä haluaakaan kutsua – on tavallisimmin yhden hengen vuoteen kokoinen, kevytrakenteinen ja siksi moneen eri tilaan soveltua vuode tai divaani. Se on erinomainen vaihtoehto vierashuoneeseen, jossa päivisin sohvan virkaa täyttävä daybed muuttuu hetkessä miellyttäväksi sängyksi vieraille. Kevyen rakenteensa ansiosta sitä on helppo siirrellä myös muihin tiloihin.

Olohuoneeseen daybed sopii joko sohvan pariksi tai yksinään käytettäväksi. Sohvan parina daybed on huomattavasti kevyempi vaihtoehto kuin toinen sohva ja näin saat lisää istumapaikkoja tekemättä huonetta ahtaan näköiseksi. Se soveltuu erinomaisesti myös tilanjakajaksi suuriin tiloihin. Selkä- ja käsinojaton daybed on ilmava vaihtoehto esimerkiksi keittiön ja olohuoneen erilleen rajaamiseen.

Daybed on suosittu hankinta myös vapaa-ajan asunnolle, joissa tilaa ei välttämättä ole paljon tai majoittujien määrä ei ole vakio. Matrin daybedin alle on saatavilla tyylikäs vuodevaatelaatikko, jossa voi säilyttää niin vuodevaatteet kuin muutkin irtotavarat – kaikki katseilta piilossa.

Kaikki lähtee patjasta – Matrin daybedissä nukut hyvin

Vaikka daybed on kevytrakeinen, ei se tarkoita, että uni siinä olisi kevyttä. Hyvä uni lähtee daybedin patjasta – laadukas pussijousitus ja miellyttävästä materiaalista valmistetut pehmusteet tekevät daybedistä maittavien unien mahdollistajan. Kunnon unien lisäksi hyvän sängyn päällä voit viettää elokuvailtaa tai lueskella kirjoja.

Daybed on kuin varavuoteiden luksusversio – siinä voit todellakin nukkua myös hyvin!

Me Matrilla olemme suunnitelleet daybedin juuri tällaiseksi. Daybedin patja on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista ja rungon verhoilee kestävä kangas. Verhoilukankaita on saatavilla useassa eri värivaihtoehdossa. Tutustu Matrin daybed-valikoimaan – löydät varmasti sisustukseesi sopivan daybedin!