Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Sänky luonnonmateriaaleista

Luonnonmateriaaleilla tarkoitetaan luonnosta saatavia materiaaleja, jotka voidaan jakaa maaperäisiin, kasviperäisiin ja eläinperäisiin luonnonmateriaaleihin. Jotkut luonnonmateriaalit ovat käytettävissä suoraan siinä muodossa kuin ne luonnossakin esiintyvät, toiset puolestaan vaativat hieman jatkojalostusta.

Sängyissä luonnonmateriaaleja hyödynnetään erityisesti rungoissa, patjoissa, vuodevaatteissa ja tekstiileissä. Tyypillisesti käytetyimpiä materiaaleja ovatkin täten kasviperäiset materiaalit, kuten puu, luonnonkumi ja puuvilla, sekä eläinperäisistä materiaaleista untuva.

Miksi sänkyyn kannattaa valita luonnonmateriaaleja?

Luonnonmateriaaleja suositaan tyypillisesti erityisesti niiden puhtauden ja ympäristöystävällisyyden vuoksi. Erityisesti uusiutuvien luonnonmateriaalien tuotanto on ekologisesti kestävää ja lisäksi luonnonmateriaalit ovat hyvin myöhemmin kierrätettävissä tai jatkojalostettavissa uusiokäyttöön.

Usein luonnonmateriaalien valmistukseen ja käsittelyyn joudutaan käyttämään myös huomattavasti vähemmän kemikaaleja kuin synteettisten. On kuitenkin hyvä muistaa, että esimerkiksi kasvimateriaalien tuotannossa on kuitenkin voitu käyttää esimerkiksi torjunta-aineita, mutta valitsemalla ekosertifioituja materiaaleja varmistat, että tuotteesi on valmistettu ainoastaan puhtaista ja turvallisista raaka-aineista.

Sängyistä puhuttaessa ekosertifioitujen luonnonmateriaalien puhtaus tekee niistä turvallisia ja terveellisiä myös esimerkiksi pienille lapsille, allergiaoireista kärsiville sekä kemikaaliherkille. Lisäksi luonnonmateriaalit ovat tyypillisesti hyvin hengittäviä, mikä paitsi parantaa nukkuessa hengitettävää sisäilmaa auttaa myös haihduttamaan tehokkaasti kosteutta. Osa luonnonmateriaaleista on jopa luonnollisesti antiseptisiä, mikä parantaa sängyn hygieenisyyttä ja pidentää sen käyttöikää.

Matrin Hilja-sänky on valmistettu 100 % luonnonmateriaaleista

Me Matrilla hyödynnämme mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja kaikissa sängyissämme. Matri-sänkyjen runko on aina valmistettu laadukkaasta ja kestävästä massiivipuusta, minkä vuoksi annammekin rungon murtumille 10 vuoden takuun. Myös tekstiileissä suosimme luonnonmateriaaleja, jotka ovat paitsi turvallisia ja terveellisiä, myös tuntuvat ihanalta ihoa vasten.

Halusimme kuitenkin tarjota myös 100 % luonnonmateriaaleista valmistetun vaihtoehdon, joka on valmisettu niin kestävästi kuin mahdollista, sekä takaa hyvät ja terveelliset yöunet myös kemikaaliherkille ja allergikoille.

Hilja-sänkyymme onkin käytetty ainoastaan puhtaimpia, ekosertifioituja materiaaleja, jotka on todettu turvallisiksi ja myrkyttömiksi saksalaisella SGS-TÜV SAAR -testillä. Ne sopivat erinomaisesti myös allergikoille ja täyttävät Öko-Tex Standard 100 -vaatimukset.

Runko

Hilja-sängyn massiivirunko ja sälepohja on valmistettu kuusen sydänpuusta, joka on saanut kasvaa ja vahvistua rauhassa FSC-sertifioiduissa kestävän kehityksen metsissä Virossa. Rungon umpipuiset osat kiinnitetään tappiliitoksilla ja ruuveilla, minkä ansiosta runko on kestävyydeltään huippuluokkaa ja kestää vuodesta toiseen nitisemättä.

Pehmusteet

Hilja-sängyn vaakapinnoissa ja sijauspatjoissa käytämme ekosertifioitua Talalay-luonnonkumia, pintatukena ja reunapehmusteina Ökö-Tex ja QUL -sertifioitua kookoskuitua.

Talalay-luonnonkumi on pehmeä ja erittäin hengittävä, sekä luonnostaan antiseptinen ja täten allergiaystävällinen. Luonnonkumin avoin ja kuohkea solurakenne siirtää tehokkaasti kosteutta, minkä ansiosta Hilja-sänky ei hiosta ja pysyy mukavan viileänä.

Kookoskuitu on vahva ja taipuisa materiaali, minkä ansiosta Hilja-sänky säilyttää hyvin muotonsa pitkäaikaisessa käytössä. Lisäksi kookoskuitu on erinomainen kosteudenpoistaja, joka ei homehdu korkeissakaan kosteuspitoisuuksissa. Tämän ansiosta kookoskuitu on erinomainen materiaali patjarakenteisiin, taaten käyttäjälleen terveelliset ja puhtaat yöunet.

Jousisto

Hilja-sänky on tuplajousitettu pussijousituksella ja Bonnell-jousituksella, mikä takaa ihanteellisen ja mukautuvan tuen jokaiselle vartalolle. Jousitukset valmistetaan aina puhtaasta ja kestävästä karkaistusta teräksestä ja lisäksi niillä on Öko-Tex Standard -sertifikaatti. Hilja-sängyn patjat eivät siis sisällä lainkaan haitallisia kemikaaleja.

Verhoilut

Hilja-sängyn luonnonvalkoinen verhoilu on valmistettu 100 % GOTS- ja Ökö-Tex -sertifioidusta luomupuuvillalangasta. Tämä tarkoittaa sitä, että kankaan puuvilla on kasvatettu luonnollisesti ja ekologisesti ilman myrkyllisiä torjunta-aineita. Patjojen päälliset voidaan helposti irrottaa ja vesipestä, minkä ansiosta sänky säilyy raikkaana pitkään. Puuvilla tuntuu ihoa vasten pehmeältä ja lisäksi se hengittää tehokkaasti.

Haluaisitko sinäkin nukkua puhtaammin ja paremmin? Lue lisää luonnonmukaisesta Hilja-sängystämme »