Sänky pieneen tilaan – näin löydät sopivan

Onko edessäsi pienen makuuhuoneen tai vierashuoneen sisustus ja mietit kuumeisesti, millainen sänky soveltuisi pieneen tilaan parhaiten? Jotta pienestä tilasta saa toimivan, tulee huoneen sisustuksessa käyttää hieman enemmän mielikuvitusta. Sänky on usein huoneessa suurin kaluste ja pieni tila luo siksi oman haasteensa sopivan sängyn valintaan.

Pieni tai suuri sänky – molemmat käyvät halutessa myös pieneen tilaan

Monen unelma on varmasti iso makuuhuone, jonka keskiössä on iso, muhkea parisänky. Todellisuudessa kuitenkin nykyisin makuu- ja vierashuoneet eivät ole kovin suuria, usein ainoastaan vain 9-10 m², joten toimivan kokonaisuuden saadakseen on sängyn koko ja huoneen sisustus mietittävä tarkoin.

Liian iso sänky ei ainoastaan luo ahdasta vaikutelmaa, vaan tekee huoneesta ahtaan ja epäkäytännöllisen. Siivoaminen on huoneessa hankalaa, puhumattakaan sängyn kulmiin törmäilystä.

Onneksi sängyissä on nykyisin paljon kokovaihtoehtoja ja valikoimista löytyy varmasti myös sopiva sänky pieneen tilaan. Esimerkiksi 140 cm leveä sänky on erinomainen vaihtoehto silloin, kun tilaa on vähän, mutta haaveilet kuitenkin parisängystä.

Toisaalta – miksei koko huone voisi olla yhtä sänkyä. Olet varmasti nähnyt niitä kauniita sisustuslehtien kuvia, joissa pienessä huoneessa oleva suuri sänky on kuin pieni, pehmoinen pesä, johon käperrytään illalla nukkumaan. Tällaisesta haaveileva voi hankkia lähes seinästä seinään ulottuvan sängyn. 4 m²:n eli 200 x 200 cm kokoisella sängyllä peität helposti puolet pienestä huoneesta. Tällainen suuri sänky soveltuu erinomaisesti myös alkoviin.

Mitä kannattaa huomioida, kun valitsee sänkyä pieneen tilaan

Kun valitset sänkyä pieneen tilaan, on hyvä miettiä kuinka käytännöllinen huone tulee olemaan. Ihannetapauksissa sängyn molemmille puolille tulisi jäädä yli puoli metriä tilaa, jotta siivoaminen ja sängyn petaaminen on helpompaa.

Sängyn leveyden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota jalkojen korkeuteen. Pienessä tilassa arkea helpottaa, kun sänkyyn valitsee hieman korkeammat jalat. Näin sängyn alusta on helppo siivota ja lisäksi voi hyödyntää korkeiden jalkojen mahdollistaman lisätilan sijoittamalla sängyn alle säilytyslaatikoita. Säilytyslaatikot voi kätkeä kauniin helmalakanan alle ja näin huoneessa säilyy siisti ja harmoninen tunnelma.

Pieni tila voi olla haastava sisustaa, mutta Matrin laadukas sänkyvalikoima kattaa myös pieneen tilaan soveltuvat sängyt. Standardikokojen lisäksi saat meiltä sängyt myös erikoismitoilla.