Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Erilaiset sänkytyypit – mikä on se oikea?

Sen oikean sängyn löytäminen ei aina ole helppoa. Erilaisia sänkytyyppejä on markkinoilla useita, ja sen lisäksi pitäisi vielä osata valita oikeanlainen patja sekä ihanat lakanat.

Ensimmäisenä on kuitenkin hyvä valita sängyn tyyppi. Tässä artikkelissa esittelemme erilaiset sänkytyyppimme, jotta sinun olisi helpompi valita juuri sinun tarpeisiisi sopiva sänky.

Runkosänky

Runkosänky muodostuu runkopatjasta ja erillisistä jaloista, jotka kiinnitetään suoraan runkopatjaan. Runkosänky on kevyt ja funktionaalinen ratkaisu, joka soveltuu hyvin myös pieniin tiloihin. Usein hieman korkeampien jalkojensa ansiosta runkosänkyjen alle jää hyvin tilaa, minkä ansiosta ilma pääsee kiertämään tehokkaasti ja sängyn alta on helppo siivota.

Elämäntilanteiden muuttuessa runkosängyt voidaan esimerkiksi yhdistää leveän sijauspatjan avulla yhtenäiseksi parisängyksi tai eriyttää kahdeksi erilliseksi sängyksi. Kaksi erillistä mutta yhteen sijoitettua runkosänkyä mahdollistavat myös kumppanin kanssa nukkumisen ilman toisen yöllisen liikkeen aiheuttamia häiriöitä.

Matrin runkosängyt ovat skandinaavisen pelkistettyjä, minkä ansiosta ne ovat helposti muokattavissa omaan tyyliisi sopivaksi esimerkiksi jalkoja tai petivaatteita vaihtamalla. Kaikki runkopatjamme ovat pussijousitettuja, mikä takaa yksilöllisen mukautumisen vartalon painoon ja muotoihin.

Continental-sänky

Continental-sänky, joka tunnetaan myös nimellä jenkkisänky, tarjoaa ensiluokkaista nukkumismukavuutta. Continental-sänky muodostuu kahdesta erillisestä runkosängystä, jotka yhdistyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi yhtenäisellä, muhkealla patjalla. Rakenteensa ansiosta Continental-sänky on ylellisen korkea, mikä helpottaa myös sängystä nousemista.

Contental-sänky tuo ylellisen hotellitunnelman kotiisi. Vaikka tyypillisesti Continental-sängyssä on yhtenäinen patja, sen eri puolet voidaan säätää kummallekin nukkujalle sopivaksi. Muhkea, mannermainen Continental-sänky on makuuhuoneen näyttävä keskipiste, jonka ansiosta et enää malta odottaa nukkumaanmenoa.

Laadukkaan jousituksen ansiosta Matrin Continental-sängyt tarjoavat optimaalista tukea ja joustoa kehollesi, minkä ansiosta nukut paremmin ja palaudut tehokkaammin. Koska Matri-vuoteet on tehty kestämään, annamme rungon ja jousituksen murtumille 10 vuoden takuun. Continental-sänkymme Aurea onkin palkittu testisarjansa parhaana sänkynä saaden erityiskiitosta ylivoimaisesta kestävyydestään.

Moottorisänky

Säädettävää moottorisänkyä saatetaan pitää ikäihmisten valintana, mutta täysin suotta. Moottorisänky nimittäin tarjoaa monia hyötyjä kaikenikäisille nukkujille. Säädettävän pää- ja jalkopään ansiosta esimerkiksi lukeminen tai television katsominen sängyssä helpottuu. Tukkoisuudesta tai kuorsauksesta kärsivä saa helpotusta etupään nostamisesta ja jalkopään nostaminen puolestaan edistää jalkojen nestekiertoa ja palautumista.

Moottorisänky on ylellinen valinta, joka mukautuu muuttuviin tarpeisiin ja mahdollistaa juuri sinun kehollesi sopivan tuen ja nukkuma-asennon. Tyypillisesti moottorisänky koostuu kahdesta erillisestä rungosta, minkä ansiosta kumpikin nukkuja voi säätää itselleen mieleisen asennon toista häiritsemättä.

Matrin säädettävä Suvia-sängyssä on hiljainen, portaaton säätömekanismi, minkä ansiosta valitset täydellisen asennon vain napin painalluksella. Edistyneestä teknologiasta huolimatta Suvian säätömekanismi on huomaamaton ja sänky noudattaa skandinaavisen pelkistettyä tyyliämme. Sängyn kaksinkertainen jousitus tarjoaa hyvät yöunet ja tehostaa palautumista.

Kun olet löytänyt mieleisesi sänkytyypin, on aika pohtia esimerkiksi sängyn kokoa, patjan kovuutta ja muita ominaisuuksia. Älä kuitenkaan säikähdä: olemme koonneet avuksesi kattavan sängyn valintaoppaan, jonka avulla löydät taatusti juuri sinulle sopivan sängyn. Mikäli kaipaat asiantuntijan apua sängyn valintaan, älä epäröi ottaa yhteyttä – meille on kunnia-asia auttaa sinua nukkumaan paremmin.

Ota yhteyttä »