Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Makuuhuoneen sisustus vaikuttaa myös hyvinvointiisi

Oletko koskaan ajatellut, että makuuhuoneen sisustus vaikuttaa paitsi kotisi estetiikkaan, myös unenlaatuusi ja sen myötä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi?

Kehon ja mielen tulee rauhoittua ennen yöunia, joten nukkumisympäristön rauhallisuuteen tulisi kiinnittää huomiota jo makuuhuoneen sisustusta suunnitellessa. Sisustustyylejä on varmasti yhtä monta kuin on nukkujaa, joten tärkeintä on, että makuuhuoneessa viihtyy itse. Muutamalla tunnelmaa rauhoittavalla pienellä asialla voit kuitenkin vaikuttaa nukahtamiseen ja unenlaatuun.

Makuuhuoneen sisustuksessa kannattaa suosia neutraaleja tai murrettuja värisävyjä – myös sängyn verhoilussa

Makuuhuoneen sisustuksessa hyvä suosia neutraaleja tai murrettuja värisävyjä, kuten harmaan, valkoisen, beigen, roosan tai vihreän eri sävyjä. Neutraalit ja murretut värisävyt rauhoittavat ja värimaailmaa voi toistaa makuuhuoneen kaikissa elementeissä ilman, että huoneesta tulee levoton.

Koska sänky on usein makuuhuoneen suurin kaluste ja huoneen sydän, määrittelee se käytännössä koko huoneen sisustuksen. Niinpä sängyn mukavuuden lisäksi, myös ulkonäöllä on merkitystä. Matrin sängyt ovat somistettavissa juuri sinun makuusi sopivaksi esimerkiksi helmalakanalla ja sängynpäädyllä, jotka viimeistelevät makuuhuoneen sisustuksen ja luo eleganttia tyyliä.

Miten mitoittaa sänky osaksi makuuhuoneen sisustusta?

Riittävän iso sänky takaa laadukkaat yöunet, mutta miten mitoittaa sänky harmoniseksi osaksi makuuhuoneen sisustusta? Jos tilaa on vähän, tulisi miettiä mikä on itselle riittävän kokoinen sänky laadukkaan unen saamiseksi. Sängyn molemmille puolille olisi hyvä jättää tilaa, jotta huoneessa säilyisi avara tunnelma ja esimerkiksi sängyn petaaminen on helpompaa. Pieni makuuhuone voi aiheuttaa sängyn valintaan haasteita, mutta siihenkin löytyy vinkkejä täältä.

Mikäli huoneen koko ei ole ongelma, on sänkyjä on tarjolla aina 80 cm leveästä 180 cm leveään. Matrin kattavasta valikoimasta löydät sängyt myös erikoismitoilla. Yhden hengen 100-105 cm sängyssä nukut tilavasti ja parisänkyä löytyy aina 200-210 cm leveyteen asti. Lisäksi sänkyjä on saatavana erikoispitkänä, 210 cm ja 220 cm pituisena sänkynä.

Suosi makuuhuoneen sisustuksessa himmeää valaistusta

Valaistuksen merkitystä makuuhuoneen tunnelmaan ei kannata vähätellä. Vaikka sitä ei välttämättä heti tule mietittyä, on se yksi tärkeimmistä asioista makuuhuoneen sisustuksessa. Lämminsävyinen valaistus rentouttaa ja lisää viihtyisyyttä, joten kannattaa suosia matalan värilämpötilan lamppuja, jolloin valo on keltaisempaa lämmintä valoa.

Sängyn viereen – yöpöydälle tai seinävalaisimeksi – on hyvä valita lukulamput, jotka ovat kattovalaistusta huomattavasti himmeämmät ja ehkä jopa himmennettävissä olevia. Hämärässä aivot valmistelevat koko kehoa höyhensaarille ja nukahtaminen on helpompaa.

Makuuhuoneen sisustus on kokonaisuus, joka lähtee aina seinävärien valinnasta sängyn verhoilun valintaan. Me Matrilla olemme huomioineen sängyjen valmistuksessa myös makuuhuoneen seesteisen tunnelman. Suosimme neutraaleja ja maanläheisiä värisävyjä niin sänkyjen verhoiluissa kuin helmalakanoissa ja vuodevaatteissakin. Tutustu laadukkaasiin sänkyihimme ja löydä sisustukseesi sopivin.