Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Mikä tekee hotellin sängystä niin ihanan?

Jokainen meistä varmasti tietää sen tunteen, kun pitkän reissupäivän jälkeen saa käpertyä hiljaisen hotellihuoneen valkoisiin lakanoihin. Muhkea peitto, kahisevat lakanat ja pehmeä sänky upottavat sinut nopeasti syvään uneen ja heräät aamulla uskomattoman rentoutuneena.

Mutta mikä oikein tekee hotellin sängystä niin ihanan – ja miten sen ihanuuden saisi tuotua myös omaan kotiin?

Kestävä runko ja patja luovat laadukkaan perustan

Vaikka toisin voisi kuvitella, hotellien sängyissä ei ole mitään suurta taikaa tai mystiikkaa – vaikka lomatunnelmissa siltä saattaisikin tuntua. Hotelleissa sänky on kuitenkin huoneen keskeisin elementti, minkä vuoksi myös sen laatuun panostetaan.

Koska hotellin sänky on jatkuvassa käytössä, on se tärkein ominaisuus kestävyys. Korkealaatuisista materiaaleista huolellisesti valmistettu runko varmistaa, että sänky seisoo jykevästi ja nitisemättä paikoillaan vuodesta toiseen.

Rungon lisäksi myös patjoilta vaaditaan laatua. Koska hotellin sängyn tulee sopia kaikenlaisille nukkujille, valitaan patjaksi usein puolikiinteä vaihtoehto, joka tukee ja joustaa sopivasti mahdollisimman monelle. Patjan napakkuuden lisäksi myös sen hengittävyys on tärkeää, jotta sänky ja huoneilma pysyvät raikkaana.

Myös kotona kannattaa panostaa sängyn laatuun ja kestävyyteen. Rungon lisäksi kiinnitä huomiota patjan ominaisuuksiin ja materiaaleihin, sekä kysy rohkeasti ammattilaisen apua juuri sinulle sopivan patjan mallin ja kovuuden valintaan.

Tutustu Matrin kestäviin runkosänkyihin » ja ylellisiin Continental-sänkyihin » – annamme rungon ja jousituksen murtumille 10 vuoden takuun.

Muhkeat ja hengittävät vuodevaatteet upottavat uneen

Entä ne hotellin muhkeat ja aina juuri sopivan lämpöiset peitot ja tyynyt? Moni hotelli suosii peittojen materiaalina untuvaa, sillä se tekee peitoista ja tyynyistä pehmeitä, ilmavia sekä hengittäviä.

Untuvan sijaan samat ominaisuudet ovat saatavissa myös ontelokuiduissa, jotka sopivat myös allergikoille. Tällaiset materiaalit, jotka hengittävät sekä poistavat tehokkaasti kosteutta, mukautuvat myös erinomaisesti kehon lämpötiloihin ja tuntuvat aina juuri sopivan lämpimältä tai viileältä.

Tyynyn valintakaan ei ole yhdentekevää. Moni hotellikin tarjoaa eräänlaista tyynymenua, josta vieras voi valita juuri itselleen sopivan tyynyn. Esimerkiksi kyljellään nukkuvan tyynyn olisi hyvä olla hieman korkeampi kuin selällään nukkuvan, jotta selkäranka pysyy suorassa ja niska pääsee lepäämään kunnolla.

Tutustu korkealaatuisiin tyynyihimme ja peittoihimme »

Viimeistele ylellisyys valkoisilla lakanoilla

Monelle hotellin sänky tuo ensimmäisenä mieleen silkkiset, hieman kahisevat ja vitivalkoiset lakanat. Nämä lakanat ovat tyypillisesti valmistettu erittäin tiheästi kudotusta puuvillasta. Tiheä kudonta tekee lakanan pinnasta silkkisen sileän tuntuisen ja puuvilla materiaalina hengittää tehokkaasti.

Puuvillan lisäksi myös pellava on erinomainen vaihtoehto ylellisen tuntuisiin lakanoihin. Puuvilla ja pellava tuntuvat iholla ihanan pehmeältä, perkaalipuuvilla puolestaan hieman ryhdikkäämmältä ja sileämmältä.

Ihastu ylellisen pehmeisiin lakanoihimme »

 

Vaikka sänky vuodevaatteineen olisi täydellinen, on hotellitunnelma vaikea saavuttaa, jos makuuhuone ei ole siisti ja houkutteleva. Panosta siis myös makuuhuoneen sisustukseen ja pyri rauhoittamaan tila ainoastaan nukkumiselle, niin voit toivottaa paremmat yöunet tervetulleiksi!

Lue vinkkimme, kuinka luot hotellitunnelman kotiisi »