Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Ylellinen hotellimainen makuuhuone – näin luot hotellitunnelman kotiisi

Olemme jo aiemmin kertoneet, mikä tekee hotellin sängystä niin ihanan, mutta hotellihuoneen ylelliseen ja rentouttavaan tunnelmaan vaikuttaa myös moni muu asia.

Kun olet panostanut siihen tärkeimpään, eli laadukkaaseen ja houkuttelevaan sänkyyn, on aika kääntää katse sängyn ympärille. Näillä vinkeillä varmistat, että joka ilta makuuhuoneeseen astuessasi saat nauttia ylellisestä hotellitunnelmasta.

Ripaus feng shuita

Hotellihuoneen harmonisuus syntyy tyypillisesti harkitusta sävymaailmasta ja laadukkaista pintamateriaaleista. Makuuhuoneeseen kannattaa valita yksi pääväri, jonka eri sävyjä käytät sisustuksessa. Suosi murrettuja, luonnonläheisiä ja lämpimiä sävyjä, jotka tekevät tilan ilmeestä rauhallisen ja kotoisan.

Avaruuden tuntua huoneeseen saat, kun seinät ja kalusteet, esimerkiksi vaatekaapit, ovat samaa sävymaailmaa. Päävärin rinnalla voidaan käyttää myös tehostevärejä, joiden avulla luot huoneeseen mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tänä päivänä monessa hotellihuoneessa käytetään tehosteena myös luonnonmateriaaleja, kuten puupaneeleja.

Makuuhuoneen sisustukseen hyviä vinkkejä tarjoaa feng shui -oppi. Feng shuissa makuuhuone pyritään sisustamaan ennen kaikkea tasapainoisesti ja ilmavasti. Tämä tuo myös makuuhuoneen yleisilmeeseen levollisuutta ja harmoniaa – ja siksi opista inspiraatiota ammentavat myös monet ammattilaiset.

Valaistus luo tunnelman

Valaistus on yksi merkittävimpiä tekijöitä huoneen tunnelman luomisessa. Makuuhuoneessa on hyvä olla käytettävissä kirkas yleisvalo, joka helpottaa esimerkiksi siivoamista, mutta tämän rinnalla olisi hyvä käyttää myös muunlaista valaistusta.

Iltaisen rauhoittumisen ja rentouttavan tunnelman kannalta on tärkeää, että makuuhuoneen valaistus ei ole liian kirkas. Yleisvalon rinnalla kannattaa siis käyttää myös epäsuoraa valaistusta, joka on helppo toteuttaa erilaisilla seinä- ja lattiavalaisimilla, jotka ovat kohdistettu seinään ja heijastavat sitä kautta pehmeää valoa huoneeseen. Myös sängynpäädyn taakse tai kattoon upotetut säädettävät LED-spotit ja -valonauhat ovat käteviä tunnelmallisen valaistuksen luomiseen.

Kirkkaan yleisvalon ja tunnelmavalaistuksen lisäksi sängyn viereen voi olla hyvä hankkia myös lukuvalo, jonka kohdistus on säädettävissä. Mikäli valokatkaisijoita on mahdollista lisätä esimerkiksi remontin yhteydessä, kannattaa oven läheisyyden lisäksi valokatkaisijoita sijoittaa myös sängyn viereen, jotta valaistusta voi helposti säätää myös sängystä käsin.

Viimeistele tekstiileillä

Korkealaatuisten petivaatteiden ja puhtaan valkoisten lakanoiden lisäksi myös muut makuuhuoneen tekstiilit ovat merkittävässä roolissa hotellitunnelman luomisessa. Helmalakanan ansiosta sänky näyttää siistiltä myös petaamattomana. Jos taloudessasi on lapsia tai eläimiä, kannattaa sänky kuitenkin peitellä kauniilla päiväpeitolla. Sängynpääty puolestaan on kuin kruunu, joka viimeistelee sängyn ilmeen. Vinkkejä sängyn tyylikkääseen petaamiseen löydät täältä.

Olet varmasti huomannut, että lähes jokaisesta hotellihuoneesta löytyvät kahdet verhot: ohuemmat päiväverhot sekä paksut pimennysverhot. Lattiaan saakka ulottuvat verhot tuovat heti ylellisyyden tuntua ja verhojen materiaalina kannattaa suosia laadukkaita, rypistymättömiä kankaita. Päiväverhot voivat olla esimerkiksi läpikuultavaa pellavaa tai puuvillaa, pimennysverhot puolestaan vaikkapa samettia tai pimentävää kangasta.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, kannattaa katse kiinnittää makuuhuoneen lattiaan. Iso, paksu matto tuntuu ihanalta paljaiden varpaiden alla, mutta tekee myös paljon huoneen ilmeelle. Matto kannattaa mitoittaa siten, että se ulottuu ainakin sängyn molemmille sivuille ja myös reilusti sen jalkopään yli.

Siisti makuuhuone on ylellinen makuuhuone

Pienet yksityiskohdat – niin kotona kuin hotellissa – viimeistelevät huoneen ylellisyyden. Ennen kaikkea tärkeää on, että huone on aina siisti eikä pöydillä tai tuoleilla ole epämääräisiä tavara- tai vaatekasoja. Hanki siis riittävästi säilytyskalusteita makuuhuoneeseen sekä sijoita pöydille esimerkiksi kauniit kulhot tai tarjottimet, jonne voit päivän päätteeksi laskea pienesineet.

Hotellihuoneiden tyyli viimeistellään usein yhdellä tai kahdella taululla. Jokaisella on omanlainen makunsa, joten tyyli on vapaa – kunhan se on sinulle mieluinen. Oli kyseessä sitten valokuva kauniista luontokohteesta tai abstrakti maalaus, viimeistele makuuhuoneesi taideteoksella, joka tuo sinulle iloa jokainen päivä.

Me Matrilla suunnittelemme sänkymme ja muut tuotteemme sen mukaan, mikä mielestämme on aidosti tärkeää. Hyvä uni on meille kaiken alku ja juuri. Se virkistää, kehittää, palauttaa ja parantaa, ja siksi haluamme luoda sille parhaat mahdolliset edellytykset.

Valikoimastamme löydät korkealaatuisten sänkyjen lisäksi myös ihanat petivaatteet, ylelliset tekstiilit ja harkitut makuuhuoneen sisustustuotteet. Haluamme, että voit nukkua jokaisen yön omassa kodissasi yhtä hyvin kuin hotellissa.