Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Millainen on laadukas sänky?

Vietämme sängyssä lähes kolmasosan vuorokaudesta. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisen sängyn valitset. Laadukas ja juuri sinulle sopiva, hyvä sänky vaikuttaa positiivisesti niin unenlaatuusi kuin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi. 

Uutta sänkyä valitessa vaihtoehtojen runsaus saattaa kuitenkin hämmentää. Millainen on hyvä sänky juuri minulle ja mistä tunnistan laadukkaan sängyn? 

Jatka lukemista niin kerromme, millainen on laadukas sänky ja miten tunnistat sellaisen.

Laadukas sänky kestää

Ei ole kenenkään etu, sinun tai ympäristön, että sänkyä joutuu vaihtamaan tiheään. Laadukkaan sängyn tärkeimpiä ominaisuuksia onkin kestävyys.

Sängyn kestävyyteen merkittävimmin sen valmistuksessa käytetyt materiaalit ja valmistusmenetelmät. Kun materiaalit ovat korkealaatuisia ja kestäviä, myös sänky kestää. 

Materiaaleista esimerkiksi massiivipuu on vankka ja kestävä valinta. Sängynvalmistuksessa pitkä kokemus ja ammattitaitoinen käsityö vaikuttavat positiivisesti myös sängyn kestävyyteen.

Matri-sängyt valmistetaan aina omassa tehtaassamme käsityönä, vuosikymmenten kokemuksella. Tehtaallemme on myönnetty sekä ISO 14001 -ympäristönsuojelusertifikaatti että ISO 9001 -laadunvalvontasertifikaatti. Turvallisuus, kierrätettävyys, kestävyys ja läpinäkyvyys ohjaavat kaikkea, mitä teemme. 

Kaikissa tuotteissamme käytetään ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, laadukkaita ja sertifioituja materiaaleja. Koska Matri-vuoteet on tehty kestämään, ja siksi annammekin rungon ja jousituksen murtumille 10 vuoden takuun.

Laadukas sänky hengittää

Kun sänky ja sen materiaalit hengittävät, poistuu liika lämpö ja kosteus sängystä vaivattomasti. Tämä heikentää merkittävästi myös erilaisten mikrobien ja pölypunkkien kasvua ja lisääntymistä.

Pussijousisto on rakenteeltaan erinomaisesti hengittävä ja avoin, minkä ansiosta ilma pääsee kiertämään patjan sisällä vaivattomasti. Kun laadukkaaseen pussijousistoon yhdistetään vielä turvalliset ja hengittävät materiaalit, voit nauttia huolettomin mielin hyvistä unista raikkaassa sisäilmassa ja juuri sopivassa lämpötilassa.

Matri-sängyissä on aina tarkasti valittu jousistojen, kankaiden ja pehmusteiden yhdistelmä, joka takaa, että ilma pääsee kiertämään patjojen sisällä. Suosimme sängyissämme laadukkaita ja turvallisia luonnonmateriaaleja ja synteettisten materiaalien yhdistelmiä, jotta sinä voit nauttia terveellisistä ja rauhallisista yöunista ympäri vuoden.

Laadukas sänky on yksilöllinen

Vaikka sänky olisi valmistettu kuinka hyvin ja kuinka laadukkaista materiaaleista tahansa, jos se ei sovi juuri sinun kehollesi ja tarpeisiisi täydellisesti, ei sänky ole sinulle oikea.

Sängyn valinnassa on tärkeää huomioida muun muassa nukkumisasento, paino ja pituus sekä mahdolliset terveydelliset ongelmat. Esimerkiksi selällään nukkuvalle napakka sänky on usein paras valinta, kyljellään nukkuvan sängyn tule puolestaan joustaa riittävästi oikeista paikoista. Hengitysteiden ongelmiin apu voi löytyä esimerkiksi säädettävästä sängystä, jonka yläpäätä saa hieman nostettua. Hyvä ja laadukas sänky mukautuukin sinun yksilöllisiin tarpeisiisi ja tukee kehoasi juuri oikealla tavalla.

Parisängyn valinnassa on tärkeää huomioida molempien nukkujien tarpeet. Myös yhtenäinen patja voidaan valmistaa siten, että se on esimerkiksi napakampi toiselta puolelta. Laadukkaassa sängyssä toinen voi myös kääntää kylkeä toisen häiriintymättä.

Kaikki Matri-sängyt mukautuvat yksilöllisiin tarpeisiin siten, että sänky tukee ja myötäilee kehoasi oikealla tavalla koko yön. Sängyissämme erilaisten jousikerrosten yhdistelmät kannattelevat painoasi niin, ettei unesi häiriinny edes vaihtaessasi asentoa.

Laadukas sänky on ajaton

Ajattoman muotoilun ansiosta sänky kestää aikaa myös visuaalisesti. Makusi ja tyylisi voi muuttua vuosien varrella, minkä vuoksi on tärkeää, että sänky miellyttää silmää myös ajan kuluessa.

Sängyn on hyvä olla muokattavissa muuttuviin tarpeisiisi myös jälkikäteen. Esimerkiksi nukkuma-asennon, painon tai terveydentilan muuttuessa sängynkin vaatimukset voivat muuttua.

Laadukas sänky on suunniteltu huolellisesti siten, että se säilyy kauniina vuosienkin päästä. Laadukkaan sängyn tunnistaa myös siitä, että se on myöhemminkin räätälöitävissä yksilöllisiin tarpeisiisi – oli kyse sitten kehon tai sisustustyylin muutoksista.

Meidän mielestämme ajaton ja kestävä, laadukas muotoilu on olennainen osa vastuullisuutta. Elämäntilanne ja tarpeet muuttuvat koko ajan – siksi voit vaihtaa sänkyihimme koska tahansa esimerkiksi sijauspatjan, jalat, päädyn tai päälliset. Tavoitteenamme on myös suunnitella yhä paremmin kierrätettäviä ja korjautettavia tuotteita kestävän kehityksen ja kiertotalouden mallin mukaisesti. 

Me Matrilla suunnittelemme sänkymme sen mukaan, mikä mielestämme on aidosti tärkeää. Hyvä uni on meille kaikkein tärkeintä ja siksi haluamme luoda sille parhaat mahdolliset edellytykset.

Matri-sängyt valmistetaan tinkimättömällä käsityötaidolla laadukkaista, sertifioiduista raaka-aineista, ympäristöä kunnioittaen – juuri niin kuin Matrilla on toimittu alusta alkaen, jo 80-luvulta lähtien.

Tutustu filosofiaamme ja laadukkaisiin sänkyihimme »