Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Laadukasta designia ympäristöä ja terveyttä vaalien

Matrilla kaikki kumpuaa perheemme arvoista. Ympäristön syvä kunnioittaminen on meihin niin syvälle juurtunut, että se ohjaa kaikkea toimintaamme. Näin on ollut siitä lähtien, kun Matri perustettiin yli 30 vuotta sitten.

Laadukkaista materiaaleista valmistetut tuotteemme on suunniteltu kestämään aikaa. Olemme kaikessa toiminnassamme sitoutuneet kestävään kehitykseen ja ympäristön suojeluun. Valmistamme Matri-vuoteet omassa tehtaassamme käsityönä. Luonnonsuojelu ja ihmisten hyvinvointi kulkevat mielestämme käsi kädessä, eikä yhtä voi olla ilman toista. Materiaalinen turvallisuus ovat meille sydämen asia. Siksi käytämme kaikissa tuotteissamme ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja.

Vastuullisuus

Haluamme tehdä asiat oikein ja olla alamme suunnannäyttäjiä. Niinpä etsimme Matrilla jatkuvasti uusia, vielä entistäkin ympäristöystävällisempiä, turvallisempia ja terveellisempiä toimintatapoja – huippudesignia unohtamatta.

Ajaton ja kestävä, laadukas muotoilu on olennainen osa vastuullisuutta. Uskomme, että hyvän suunnittelutyön tuloksena on tuote, joka kestää käytössä ja miellyttää silmää vielä vuosienkin kuluttua.

Tavoitteenamme on myös suunnitella yhä paremmin kierrätettäviä ja korjautettavia tuotteita kestävän kehityksen ja kiertotalouden mallin mukaisesti.

Valmistus

Meille on tärkeää valmistaa Matri-vuoteemme käsityönä omassa tehtaassamme. Näin pystymme seuraamaan valmistusprosessia alusta loppuun asti ja takaamaan tuotteidemme korkean laadun, turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden.

Yli 30 vuoden käsityökokemuksen ja vahvan muotoiluperinteen ansioista asiakkaamme voivat luottaa siihen, että Matrin tuotteet vastaavat aina samoja korkeita laatuvaatimuksia. Koska Matri-vuoteet on tehty kestämään, annamme rungon ja jousituksen murtumille 15 vuoden takuun.

Moderni, Viron Pärnussa sijaitseva tehtaamme valmistui vuonna 2014. Sitä rakentaessamme panostimme erityisesti energiatehokkuuteen. Aurinkopaneelien ansiosta tehtaalla käytetyn sähkön omavaraisuusaste on 100%. Lämmitysjärjestelmämme toimii puupelleteillä ja olemme korvanneet loisteputket energiatehokkaammilla led-valaisimilla.

Kierrätämme puun, muovin ja kankaan osalta kaiken tuotannossa syntyvän hukkamateriaalin. Vuoden 2020 aikana paneudumme pakkausmateriaalin vähentämiseen ja olemme asettaneet tavoitteeksemme ylijäämälateksin kierrättämisen vuoden 2021 aikana.

Ympäristö- ja laatujärjestelmin sertifioitu

Olemme vuosien ajan tehneet tinkimättömän ympäristöystävällisiä valintoja itsestään selvästi perhearvojemme mukaisesti. Ympäristövastuullisuuden merkitys tulee jatkuvasti merkityksellisemmäksi ja osittaaksemme toimintamme läpinäkyvyyden tehtaallamme on käytössä sekä ympäristöjärjestelmän 14001-sertifikaatti että ISO 9001-sertifioitu laatujärjestelmä, jotka takaavat omalta osaltaan Matrin sitoutuneen kestävään kehitykseen ja ympäristön suojeluun.

Laadukkaat ja turvalliset materiaalit ovat meille Matrilla sydämen asia. Siksi käytämme Matri-vuoteissamme ainoastaan sertifioituja, Euroopassa tuotettuja materiaaleja. Etsimme jatkuvasti nykyistäkin ympäristöystävällisempiä materiaalivaihtoehtoja.

Hilja-vuodesarjamme syntyi halusta luoda mahdollisimman ekologinen vuode. Hilja-sarjan tuotteissa käytetään ainoastaan ekosertifioituja luonnonmateriaaleja.

Suurin osa Matrin tuotteista valmistetaan omalla tehtaallamme. Sen lisäksi toimimme luotettavien alihankkijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Suomessa, Virossa, Saksassa, Liettuassa ja Portugalissa.