Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Millainen on hyvä moottorisänky?

Moottorisängyllä tarkoitetaan sänkyä, jonka päädyt ovat säädettävissä moottorin avulla. Motorisoitu säädettävä sänky on vaivaton käyttää ja tarjoaa monia etuja. Kuten perinteisessäkin sängyssä, myös sopiva moottorisänky tulee aina valita yksilöllisesti käyttäjänsä mukaan.

 

Moottorisängyn edut

Moottorisänkyä saatetaan ajatella ennemmin ikäihmisten tuotteena, mutta todellisuudessa säädettävä sänky on hyvä vaihtoehto kaikenikäisille. Toki, motorisoitu sänky helpottaa sängystä nousemista merkittävästi, mutta portaattomasti säädettävät päädyt tuovat etuja jokaisen hyvinvointiin ja unenlaadun parantamiseen.

Esimerkiksi, jos tykkäät lukea tai katsella televisiota sängyssä, vähentää kohotettava etupää painetta käsiltä, hartioilta ja niskalta. Luku- tai katselukokemus muuttuu merkittävästi miellyttävämmäksi ja ergonomisemmaksi.

Etupään kohottaminen auttaa myös erilaisissa hengitysteiden ongelmissa. Mikäli sinulla on taipumusta kuorsaukseen tai lievää uniapneaa, saattaa etupään kohottaminen helpottaa näitä merkittävästi. Hieman kohotettu etupää auttaa usein myös refluksioireissa. Vaikka et normaalisti kärsisi edellä mainituista oireista, todennäköisesti sairastut kuitenkin silloin tällöin flunssaan – ja tällöin moottorisänky auttaa sinua hengittämään sekä nukkumaan paremmin.

Jalkopään kohottaminen puolestaan parantaa jalkojen verenkiertoa ja vähentää turvotusta. Esimerkiksi seisomatyötä tekevälle tai urheilijalle jalkopään kohottaminen edistää merkittävästi palautumista. Selällään nukkujalle pieni kohotus jalkopäähän auttaa myös tukemaan alaselkää paremmin, jolloin selkäranka pääsee yön aikana kunnolla rentoutumaan.

Nukuit sitten miten tahansa, portaattomasti säädettävällä sängyllä saat varmistettua juuri oikeanlaisen kulman niin ylä- kuin alaruumiillesi, jolloin saat varmasti optimaalisen tuen kehollesi – ja nukut paremmin.

Millaisia kokemuksia moottorisängystä niiden käyttäjillä on?

Moottorisänkyjen käyttäjät on useimmiten erittäin tyytyväisiä valintaansa. Käyttäjät kokevat, että moottorisänky on parantanut heidän unenlaatuaan sekä tuonut apua monenlaisiin nukkumisen ongelmiin.

Erityisesti moottorisänkyä kehuvat hengitystie- ja refluksiongelmista kärsivät. Moottorisängyn on koettu vähentävän kuorsausta sekä helpottavat refluksiongelmia. Moottorisänkyyn ollaan erityisen tyytyväisiä myös flunssan vaivatessa, sillä kohotettu etupää vähentää merkittävästi tukkoisuutta.

Moni raskaana oleva on myös kehunut moottorisänkyä. Portaattoman säädön ansiosta muuttuvaa kehoa on helppo tukea oikeasta paikasta ja erilaiset raskauden tuomat ongelmat, kuten levottomat jalat, alaselän kivut ja närästys ovat helpottaneet moottorisängyn avulla.

Moottorisängyt ovat suosittuja myös ikääntyneempien käyttäjien keskuudessa. Etupäätä kohottamalla sängystä nouseminen helpottuu merkittävästi ja pieni jalkopään kohotus puolestaan vähentää jalkojen kipuja ja turvotusta.

 

Moottorisängyn valinta

Moottorisängyn valinta ei juurikaan eroa tavallisen sängyn valinnasta. Moottorisänkyä valitessa huomioi siis ainakin sängyn riittävä koko ja sopiva patjan kovuus. Sänkyä valitessa on tärkeää varmistaa, että patja tukee ja joustaa oikeista kohdista, jotta nukkuessasi selkärankasi on suora ja rento.

Motorisoitu parisänky koostuu tyypillisesti kahdesta eri säätömekanismista, jolloin molemmat nukkujat voivat säätää omaa puoltaan mieltymystensä mukaan. Mikäli olette eri kokoisia ja teillä oli erilaiset nukkumistavat, tämä onkin molempien unenlaadun kannalta ehdottomasti paras ratkaisu.

Moottorisänkyjä on saatavilla niin sänkyyn kiinnitetyillä säätimillä kuin erillisillä kaukosäätimillä. Erillisen kaukosäätimen avulla sängyn säätäminen on helppoa, eikä sinun ei tarvitse vaihtaa asentoa sänkyä säätäessäsi.

 

Säädettävä sänkymme Suvia on varustettu huomaamattoman tyylikkäällä säätömekanismilla, joka tarjoaa sinulle mukavimman mahdollisen lepoasennon. Vuode muuntautuu toiveidesi mukaan kaukosäätimen napista painamalla ja tekee sohvankin tarpeettomaksi.

Tutustu motorisoituihin säädettäviin sänkyihimme »