Mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Lue lisää ja inspiroidu mökkien makuutiloista.

Mökkisänky – näin löydät hyvän sängyn mökille

Mökki toimii monelle kesäkotina, jossa vietetään yöttömiä öitä jopa enemmän kuin vakituisessa osoitteessa.

Mökin sisustus saattaa kuitenkin erota merkittävästi arkikodin tyylistä. Suvun mökillä huonekalut ovat saattaneet seisoa paikallaan jo vuosikymmeniä, ja tuoreemmankin kesäkodin sisustuksessa on usein hieman boheemimpi ote. Tärkeä osa mökkitunnelmaa saattaakin syntyä juuri kierrätetyistä vanhoista huonekaluista. Moni myös siirtää käytännöllisesti arkikodissa käyttämättömäksi jääneet huonekalut jatkamaan elinkaartaan mökille. Tästä syystä myös mökkisänky saattaa olla jopa vuosikymmeniä vanha, eikä välttämättä se kaikkein ihanteellisin leposija.

Jos majoitut mökillä suurimman osan kesästä, saatat tällöin viettää mökkisängyssä jopa 30 vuorokautta – eli yhden kokonaisen kuukauden. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisessa sängyssä nukut mökillä. Tässä artikkelissa kerromme, millainen on mielestämme hyvä sänky mökille ja mitä mökkisängyn valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Muuntautuva sänky on mökkiläisen paras ystävä

Mökkisängyn valinnassa pätevät pääosin samat lainalaisuudet kuin muulloinkin sängyn valinnassa. Sängyn tulee olla juuri sinun kehollesi ja tarpeillesi sopiva: sopivan jämäkkä tai myötäilevä sekä riittävän tilava. Neuvoja sopivan sängyn valintaan voit lukea täältä.

Mökillä tilaa on kuitenkin usein rajallisesti, tai ainakin vähemmän kuin arkikodissa. Toisinaan mökillä voi olla tarve majoittaa myös yövieraita. Mökillä kannattaakin parivuoteen sijaan harkita vaihtoehtoisesti yhden hengen vuoteita, jotka voidaan tarvittaessa joko sijoittaa erikseen omiksi sängyikseen tai yhdistää parisängyksi.

Jos mökin tupa on erityisen kompakti, sängyn ja sohvan sijoittaminen samaan tilaan voi aiheuttaa päänvaivaa. Tällöin voikin olla fiksua panostaa laadukkaaseen sänkyyn, joka palvelee päivisin myös sohvana. Sijoittamalla reilusti tyynyjä sängyn reunalle saat luotua mukavan selkänojan ja päiväpeiton avulla petivaatteet pysyvät siistinä. Kun valitset vielä samansävyiset tyynyt ja päiväpeiton, ei kukaan arvaisi sohvan muuntautuvan illan tullen mukavaksi pediksi.

Vuodevaatteilla luot haluamasi tyylin

Vaikka mökkisi sisustustyyli olisikin boheemi ja koostuisi pääosin vanhoista huonekaluista, uusikin sänky voi istua saumattomasti mökkiympäristöön. Matrin sängynrungot voivat olla puhtaan valkoisia, hiekanvärisiä tai siniharmaita. Tunnelman voi viimeistellä valitsemalla mökin sävymaailmaan sopivan helmalakanan ja vuodevaatteet, jolloin sänky sulautuu saumattomasti sisustukseesi. Myös esimerkiksi rottinkinen Lempi-sängynpääty suorastaan huokuu maalaisromanttista mökkitunnelmaa.

 

Matrin runkosängyt muodostuvat aina kahdesta erillisestä rungosta, joihin voidaan valita omat petauspatjat tai yksi yhtenäinen petauspatja tarpeen mukaan. Kestäville, massiivipuisille rungoillemme annamme aina 15 vuoden takuun. Vaikka uusi sänky voikin tuntua turhan arvokkaalta investoinnilta mökkiympäristöön, on hyvien yöunien arvo hyvinvoinnillesi kuitenkin mittaamaton – myös mökillä ja vapaa-aikana.