Kaikki sängynpäädyt, helmalakanat ja päiväpeitteet -15% ajalla 18.6.-30.6.

NÄIN NUKUT KESÄYÖSI PAREMMIN

Kesä on monille suomalaisille lempiaikaa: pitkät päivät, lämmin sää ja loma. Pohjolan valoisat yöt ja yhä kuumemmat kesät voivat tehdä nukkumisesta kutenkin haasteellista, mikä taas vaikuttaa jaksamiseemme ja hyvinvointiimme. Hyvä uni on avainasemassa terveytemme ylläpitämisessä, listasimme vinkit siihen, millä keinoin voit vaikuttaa paremman unen laatuun kesällä.

Laadukas sänky ja hengittävä patja

Nukkumismukavuus alkaa oikeanlaisesta sängystä ja patjasta. Huomioithan hyvän nukkumisergonomian myös kesänviettopaikassasi. Lue myös artikkelimme hyvän mökkisängyn valinnasta. Patjan tulisi olla sellainen, joka tukee kehoasi, mutta on myös hengittävä eikä hikoiluta. Kiinnitä huomiota erityisesti petauspatjaasi, joka on lähimpänä vartaloasi nukkuessasi. Talalay-lateksista valmistettu petauspatjamme on ihanteellinen, sillä se on tavalliseen lateksiin verrattuna kuohkeampi ja ilmavampi. Näin ollen se on erinomainen valinta niin kesäksi kuin talveksi sen erittäin hengittävän materiaalinsa ansiosta. Mio+ sijauspatjassa käyttämämme Talalay-lateksi tuo vuoteeseen myös ylellisen pintapehmeyden.

Kesällä – kuin muutenkin – suosittelemme käytettäväksi myös kätevää petauspatjan päällistä. Tilda-patjansuojuksemme on valmistettu 100% käsittelemättömästä puuvillasta, joka on hengittävä ja helppohoitoinen. Patjansuojuksen säännöllinen pesu ylläpitää sängyn hygieniaa. Laadukkaat, luonnonmateriaaleista valmistetut patjat ja peitteet parantavat ilmanvaihtoa ja vähentävät hikoilua, mikä tekee nukkumisesta miellyttävämpää kuumina kesäöinä.

Kevyet ja hengittävät vuodevaatteet

Kesän kuumuudessa viilentävät petivaatteet ja lakanat ovat avainasemassa hyvän unen takaamiseksi. Hengittävät tyynyt ja kevyet peitot auttavat ylläpitämään mukavan lämpötilan koko yön ajan. Suosittelemme kesäksi ohuempaa peittoa, joka on valmistettu hengittävistä materiaaleista. Valitse puuvillaiset tai pellavasta valmistetut lakanat, sillä ne ovat kevyitä ja hengittäviä.

Viileä ja pimeä nukkumisympäristö

Makuuhuoneen viileänä pitäminen on keskeistä hyvän unen saamiseksi kesällä. Ilmastointilaitteet ja tuulettimet ovat hyviä apuvälineitä makuuhuoneen viilentämiseen. Varmista, että ilmanvaihto on riittävä, ja harkitse ikkunoiden avaamista yöllä, jos ulkoilma on viileämpi.

Varmista myös hämärä nukkumisympäristö. Suosittelemme lämpimästi esimerkiksi pimennysverhojen hankkimista. Pohjolan valoisat yöt ja aikaiset auringonnousut voivat häiritä unta, joten pimennysverhot auttavat pitämään huoneen pimeänä ja viileänä.

Kesän unirutiinit

Kesällä unirutiineihin kannattaa tehdä pieniä muutoksia, jotka parantavat unen laatua. Ensinnäkin, vältä raskaita aterioita ja alkoholia ennen nukkumaanmenoa, sillä ne voivat nostaa kehosi lämpötilaa ja vaikeuttaa nukahtamista. Kevyt iltapala, kuten hedelmät tai jogurtti, on parempi vaihtoehto.

Toiseksi, otathan huomioon säännöllisen päivärytmin. Varmista, että menet nukkumaan ja heräät samaan aikaan joka päivä, jotta sisäinen kellosi pysyy säännöllisenä. Tämä auttaa kehoasi sopeutumaan paremmin kesän valoisiin öihin ja lämpötilanvaihteluihin. Lue lisää hyvinvointiasiantuntija Kaisa Jaakkolan vinkeistä tasapainoisempaan elämään.

Kesäillan rentoutuminen

Rentoutuminen ennen nukkumaanmenoa on erityisen tärkeää kesällä, kun päivän aktiviteetit voivat olla intensiivisempiä ja lämpimät illat houkuttelevat viipymään ulkona pidempään. Rentoutustekniikat, kuten meditaatio, syvähengitysharjoitukset tai kevyt venyttely, voivat auttaa rauhoittamaan kehoa ja mieltä ennen nukkumaanmenoa.

Myös kylmä suihku tai ihana kesäinen iltauinti ennen nukkumaanmenoa voi auttaa laskemaan kehon lämpötilaa ja valmistamaan sinut uneen.

Lue lisää hyvinvointivalmentaja Kaisa Jaakkolan rentoutumisvinkeistä.

Kesäyöt voivat olla haastavia, mutta laadukkailla varusteilla ja rutiineilla voit nukkua paremmin. Valitse hengittävät patjat ja sänkytarvikkeet, luo viileä nukkumisympäristö ja noudata terveellisiä unirutiineja. Näillä vinkeillä voit nauttia kesästä täysillä, myös öisin.

Tutustu laajaan sänky- ja sänkytarvikevalikoimaamme, ja löydä itsellesi täydelliset tuotteet parempaan uneen kesällä. Hyvin nukuttu kesäyö takaa energisen ja nautinnollisen päivän!